Helloween & Hammerfall in Tilburg
Enquête

Op Dynamo Metalfest spelen Death Angel, Dress The Dead, Exodus en Testament uit de Bay Area. Welke song van deze acts of van een band waarbij een lid van de gelegenheidsgroep Bay Area Interthrashional heeft gespeeld, wil jij het liefst op DMF 2022 horen?

D.R.I. – Beneath The Wheel
D.R.I. – The Five Year Plan
Death Angel – Seemingly Endless Time
Death Angel – Thrown To The Wolves
Death Angel – Voracious Souls
Dress The Dead – 1969
Exodus – Bonded By Blood
Exodus – The Toxic Waltz
Exodus – War Is My Shepherd
Forbidden – Chalice Of Blood
Forbidden – Step By Step
Heathen – Death By Hanging
Heathen – Hypnotized
Hirax – Bombs Of Death
Hirax – El Diablo Negro
Machine Head – Davidian
Machine Head – Old
M.O.D. – Get A Real Job
Testament – D.N.R. (Do Not Resuscitate)
Testament – Into The Pit
Testament – Over The Wall
The Boneless Ones – Keg Kept A Flowin'
Toxik – There Stood The Fence
Toxik – World Circus
een andere song van de bovengenoemde bands, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Kalender
Vandaag jarig:
  • Justin Broadrick (Godflesh) - 53
  • Louis Svitek (Ministry) - 59
  • Sander Gommans (After Forever) - 44
Concertreview

Yngwie Malmsteen
Op 6 juni 2005 in 013, Tilburg
Een review door Thijs
Foto's door Thijs
De koning van de neo-klassieke shredders, de man die het posen heeft uitgevonden. Iedereen weet dat ik het dan heb over Yngwie Malmsteen, de Zweedse gitaargod die op zijn 21e al de halve wereld met 2 vingers in zijn neus naar huis speelde. De man die op een gitaar met scalloped hals speelt. Uiteraard ben ik als gitarist niet vies van een potje zelfkastijding, en ging dus naar een van mijn grote voorbeelden, Yngwie J. Malmsteen.

Yngwie Malmsteen

Bij aankomst in de 013 vallen 3 dingen op: er is geen fotopit, er schalt klassieke muziek door de PA heen en de zaal is goed gevuld voor een maandagavond. Na een stukje Paganini wordt de muziek weggedraaid, er verschijnt een rookgordijn, de band komt het podium op en trapt energiek af met "Rising Force". Het is overduidelijk dat de mannen er veel plezier in hebben, want er is veel beweging op het podium. Uiteraard voornamelijk van de man waarvoor iedereen is gekomen, Yngwie Malmsteen. Huppelend, trappend, plectrums gooiend, schoppend en koppend speelt hij de sterren van de hemel.

Yngwie Malmsteen

De energie blijft erin en de nummers rocken lekker door. Bij het 3e nummer vraagt zanger Doogie White hoeveel gitaristen er in de zaal staan. Naar schatting een stuk of 30, wat mij eigenlijk tegenvalt. Vervolgens wordt er gevraagd hoeveel vriendinnen van gitaristen mee zijn, waarna Yngwie de tonen van "Dreaming" inzet op een semi-acoustische gitaar. Na een dikke solo van Yngwie wordt er verder gerockt met "Demon Driver". Malmsteen komt nu pas echt los en al schoppend en gitaargooiend maakt hij zijn weg over het podium, posend op monitoren en grappen makend met zanger Doogie (White). Fantastisch om het te zien, vingers ondersteboven over de hals heen, gitaar in de nek, gitaar volledig los van Malmsteen, wat een stunts heeft die man in huis. Daarbovenop worden er ook nog lekkere catchy nummers gespeeld, een waar festijn voor oren en ogen.

Yngwie Malmsteen

Op 4 juli komt er een nieuw album (Unleash the Fury), en daar wordt de track "Revolution" van gespeeld, wat in het verlengde ligt van nummers als "Rising Force" en "Demon Driver". Vervolgens is het tijd voor weer een van de spectaculaire solo's van Yngwie, en halverwege wijst hij naar de lichten en vervolgens naar zijn gitaar. Helaas begrijpt de lichtman het niet helemaal en roept Yngwie door de microfoon "Can I have some fuckin' light on my guitar!!!", waarop er een mooie spot opkomt. "Cherokee Warrior", "You don't remember, I'll never forget" passeren, waarna zanger Doogie de band voorstelt. Keyboard speler Joakim en drummer Patrick Johansson krijgen nog de tijd om even te laten zien wat ze allemaal in huis hebben, "The Seventh Sign"volgt en daarna besluit de band met "Black Star" de set. Resultaten van deze avond zijn een geweldige show, 2 gevangen plectrums en 1 gekrenkt ego.

Yngwie Malmsteen

Yngwie Malmsteen

Helloween & Hammerfall in Tilburg

Reactie van MadButcher op 12-06-2005 om 21:05u


We zijn net terug van Yngwie, ben er met m'n broer geweest. We hadden allebei hetzelfde Yngwie-shirt aangedaan, dat met dat rode oog. Komen we aan bij 013. Zie ik op een afstand de drummer buiten lopen. Hij ziet ons ook, en ziet onze t-shirts, en maakt zo'n metal symbool met z'n hand (opgestoken wijsvinger en pink). Dus ik maak dat gebaar terug. Ik zeg tegen m'n broer: kom lopen we er naar toe. Wij er op af. Vroeg hij voor een winkelstraat waar ze scheermesjes hadden, z'n baard irriteerde hem. Wij een stuk met 'm mee gelopen. We waren het allebei eens dat Yngwie's laatste album nog beter is dan z'n enerlaatste. Ik had al een setlist van een vorig optreden gezien, en zag dat er maar 1 nummer van het nieuwe album gespeeld werd. Het album is in Japan al sinds februari uit, maar komt hier pas over een maand uit. Ik vroeg dus om meer nummers van het nieuwe album. Hij zei al welke 2 nummers van het nieuwe album in 013 gespeeld werden. Jammer, ik had er graag meer gehoord. Toen vroeg hij welke nummers m'n broer en ik speciaal wilden horen, daar sta je dan. Ik vroeg Black Star, klassieker van z'n eerste solo-album. Hij naar de winkels, wij naar 013 om vooraan te gaan staan. Wij gingen dus vooraan staan waar Yngwie z'n microfoon staat met de plektrums erin. Hij gooide die dingen vaak ineens onverwachts tussendoor. In het begin van het concert grijpt m'n broer al een plektrum van de vloer. Ik dacht: shit, heb ik er nog geen. Maar op het laatst van het concert voel ik er eentje tegen me aankomen, en duik gelijk naar de grond. Hij lag gelukkig midden tussen m'n voeten. Het concert knalde, alhoewel Yngwie is nog steeds een egoistische rotflikker. Hij ging een keer z'n eigen gang en stoorde daarmee de zanger Dougie White. Deed ie voor 2 jaar terug ook. Die Dougie White is niet veel groter dan Dio maar ook steengoed. En in het begin miste Yngwie een paar noten, hij moest natuurlijk nog warm draaien. Kan ik zo'n snelle gitarist van dat nivo ook vergeven. Op het laatst in de toegift speelde hij Black Star en nog een andere kraker. Hij heeft vooral de krakers gespeeld. Ik had liever een hoop nieuwe nummers gehoord, maar die hadden de meesten in de zaal dan niet gekend. Ik kon de 2 nieuwe nummers ook meezingen, terwijl de rest om me heen stil bleef. In de 'pauze' voor de toegift was er een lang figuur uit het publiek die zich gewoon een paar plektrums van de microfoonstaander af jatte. En er was er eentje die half over de tribune kroop om een paar afgetrokken gitaarsnaren te pakken. Yngwie plukt altijd een gitaar kaal tijdens een optreden. Ik heb nog 2 t-shirts gekocht, niet goedkoop, 25 + 30 euro. Eentje met de hoes van z'n eerste album, en eentje met z'n laatste en tourdatums achterop.

Reactie van Rascul op 16-06-2005 om 12:46u


Ja-nou-fucking-en

Reactie van margaret op 20-06-2005 om 13:57u


het concert was echt super, ik stond vooraan, daarom was ik al heel erg vroeg in Tilburg, moest voor de deur toch ook nog een uur wachten maar het was het gewoon meer dan waard. ik heb Unlease The Fury uit Japan laten komen, omdat ik toch heel graag de nummers wilde meezingen, werden er maar 2 nummers van dit album gespeeld, jammer het waren de nummers Revolution en Cherokee Warrior, ik had liever de nummers gehoord zoals locked & Loaded en Cracking The Whip. Maar als je er over na denkt is het eigenlijk super van Yngwie de cd is nog niet in Nederland uit, dus speel ik maar liever bekent materiaal. zegt vind ik erg veel over de artiest, dus die arogantie waar de meeste het steeds over hebben zie ik echt niet. ik denk eerder dat het als arrogant ervaren wordt omdat hij zo ongelooflijk goed gitaar kan spelen, en dus heel goed weet waar hij mee bezig is.en dat straalt hij uit, verder is de bezetting van de band ook super, een hele goeie drummer. en een erg goede zanger, ik hoop dat Yngwie met de nieuwe cd ook weer voor Doogie kies als zanger. leuk detail van de avond is wel. op een bepaald moment zegt Yngwie do you no what time it is? heel de zal was stil op een iemand na (ik denk een fan van het eerste moment) die zegt it's time to rock. ja al met al kijk ik weer heel erg uit naar het volgende concert. helaas zal dat wel weer 2 jaar duren, voordat het zover is........

Helloween & Hammerfall in Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.