Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

31-10-2020

Doro - Love's Gone To Hell
Jaar van release: 2016
Label: Nuclear Blast Records

Doro - Love's Gone To Hell

Het is inmiddels al vier jaar geleden dat er nieuw materiaal is uitgekomen van de immer knappe metalgodin Doro Pesch. Wel was er enkele jaren terug een jubileumuitgave van het meest recente album Raise Your Fist, met wat extraatjes ten opzichte van het origineel uit 2012. Het wachten is gelukkig ten einde, want nu brengt Doro de nieuwe powerballad Love’s Gone To Hell uit als single in diverse formats (7”, maxi single, digital download).

Het nummer klinkt op en top Duits in de traditie van Duitse rock en metal uit de jaren tachtig. Het is beladen, gedragen en op het eerste gezicht misschien een beetje koel, maar al snel grijpt het je bij de keel en spat de emotie ervanaf. Met name het toetsenwerk draagt hieraan bij, naast de fijne zang van Doro Pesch. Hoewel ze in het verleden met ballads af en toe de mist is ingegaan, lukt het haar om met deze song moeiteloos te overtuigen. Dat belooft wat voor een volgende langspeler.

Als B-kant is gekozen voor het duet It Still Hurts met Lemmy Kilmister, dat eerder verscheen op Raise Your Fist. Het past perfect bij de nieuwe single, want net als Love’s Gone To Hell is het een traditionele powerballad. Dat er wederom voor dit duet gekozen is, zal ongetwijfeld te maken hebben met het recente verscheiden van de legendarische Kilmister. De maxi single en digitale download bevatten verder nog een alternatieve versie van Love’s Gone To Hell en een demo van het nummer. Daarnaast laat Doro ook nog even haar ruwe kant horen in liveregistraties van Rock Till Death (met een knipoog naar Lemmy Kilmister daar het nummer volgt op het duet) en Save My Soul, die nog maar eens laten horen dat ze ook live nog altijd haar mannetje staat. Na zoveel jaren van stilte is een enkele single misschien wat karig, maar stelt deze in ieder geval niet teleur.

Tracklist:
1. Love’s Gone To Hell (Radio Version)
2. Love’s Gone To Hell (Single Version)
3. It Still Hurts (Featuring Lemmy Kilmister)
4. Rock Till Death (Live, Featuring Hansi Kürsch)
5. Save My Soul (Live)
6. Love’s Gone To Hell (Demo)

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 2 april 2016

Koop dit album in

Meer Doro:

[ Terug naar de Album Reviews ]