Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-05-2021

Anand - Joy 4 Ever
Jaar van release: 2003
Label: Lion Music
Anand - Joy 4 Ever
Anand Mahangoe is dertig jaar geleden ter wereld gekomen in Suriname. Al snel verhuisde hij met zijn familie naar Nederland en begon hij de gitaar te ontdekken. Na veel gitaarlessen werd hij in 96-97 verkozen tot Nederlands beste gitarist. Hij maakte een cd’tje getiteld ‘A man’s mind’ (wordt begin 2004 opnieuw uitgebracht door Lion Music). Nu heeft hij eindelijk de opvolger ‘Joy 4 ever’ ingeblikt.

Anand wordt onder andere bijgestaan door drummer Mike Terrana (die maakt nu het mooie weer bij powermetalband Rage). Ook keyboardwizard Derik Sherinian (ex-Dream theater) speelt een nummertje mee. Anand speelt rustige fusion zoals Satariani dat vooral begin jaren ’90 speelde. Elf nummer langs kunnen we luisteren naar de gitaarmelodieën van deze man.

Het is een mooi album dat nergens vervalt in oeverloos gepiel. Maar de eerlijkheid in mij, moet ook zeggen dat het bij vlagen een beetje saai is, maar dat is iets waar bijna allemaal de instrumentale cd’s aan lijden. Ik heb in mijn cd collectie tientallen van dit soort albums staan, maar dit ‘Plezier voor altijd’ behoort tot de betere albums in die grote stapel instrumentale fusion albums. Wel een Nederlandse gitarist waarop we ook trots kunnen zijn.

Tracklist:
1. A Dirty Mind
2. Blind Date
3. Intimate Dance
4. Meet Mr. Long
5. Get Laid
6. Disillusioned
7. Get Out
8. Next
9. Onatop
10. The one
11. Joy 4 Ever

Score: 74 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 13 januari 2004

Koop dit album in

Meer Anand:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Een_Metalfan op 13-01-2004 om 14:18u

Suriname