Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

07-03-2021

Denner/Shermann - Satan's Tomb
Jaar van release: 2015
Label: Metal Blade Records

Denner/Shermann - Satan's Tomb

Metal is niet dood, maar de tijd van rebelleren en alsmaar vernieuwen, ligt achter ons. Metal is volwassen geworden, springlevend en verkeert in goede gezondheid. Het is toch mooi dat meerdere generaties nu kunnen genieten van een band als Ghost? Wanneer je zoals ik de hoogtijdagen van Mercyful Fate kunt herinneren, kijk je anders naar deze band. Maar is Ghost daarom geen metal? Wel eens goed geluisterd naar bijvoorbeeld Ritual?

Genoeg hierover, want de gloriedagen van Mercyful Fate herleven. Hank Shermann stond met King Diamond aan de wieg van deze legendarische band. Michael Denner is de gitarist die samen met King verder ging toen Hank geen zin meer had in al dat satanische gedoe. Hank en Michael hebben vaker samen projecten gedaan (onder andere Force Of Evil), maar nooit iets in de richting van Mercyful Fate. Tot een jaar geleden, want de heren hebben een nieuwe band gevormd en een deal met Metal Blade gesloten.

Satan’s Tomb bevat vier tracks en bij de eerste klanken van de titeltrack heb ik al kippenvel. Dit is Mercyful Fate! Dat het gitaristenduo Denner en Shermann iets moois kan neerzetten, is geen verrassing, maar het wordt goed ondersteund door de baslijnen van Marc Grabowski (Demonica). Snowy Shaw (Mercyful Fate/King Diamond) heeft de afgelopen jaren van alles gedaan, maar achter de drums is hij echt in zijn element en zanger Sean Peck (Cage/Death Dealer) voegt er een soort Dio-gevoel aan toe. Het is een pot duistere heavy metal die het gevoel van begin jaren tachtig doet herleven. Dat wordt versterkt door het artwork van Thomas Holms, een oude bekende van de albums Melissa en Don’t Break The Oath.

Vernieuwend? Nee, natuurlijk niet. Dat was Mercyful Fate begin jaren tachtig. Satan’s Tomb is pure nostalgie. Ouderwetse heavy metal, zoals de duivel het bedoeld heeft.

Tracklist:
1. Satan’s Tomb
2. War Witch
3. New Gods
4. Seven Skulls

Reviewer: Marc
Toegevoegd: 25 september 2015

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Denner/Shermann - Satan's Tomb
Reactie van bakvet op 25-09-2015 om 15:57u

Wow, wist niet van het bestaan van deze 'band'. Klinkt als Mercyful Fate 2nd era - het titelnummer staat op youtube. Zanger moet ik aan wennen (was de zanger van Attic niet beschikbaar?) en de productie klinkt vlak op het eerste gehoor.

Hoe verhouden de andere drie nummers zich tot Satan's Womb?

P.s. Bij de opening van het nummer Satan's Womb dacht ik overigens direct aan Crimson Glory.

Denner/Shermann - Satan's Tomb
Reactie van Old Mhb op 26-09-2015 om 18:15u

Wat de zanger betreft, probeer Cage eens. Vooral het nummer "King Diamond", een ode aan de man, vind ik geweldig. Ik ben dan ook enorm benieuwd naar deze ep.

Denner/Shermann - Satan's Tomb
Reactie van ewing1 op 27-09-2015 om 00:47u

Geweldig om Denner weer te horen! Shermann is de meer technische maar Denner speelt meer op gevoel net als bij MF.De zang moet ik effe aan wennen.En inderdaad,zet de zanger van Attic erbij en dan....!!

Denner/Shermann - Satan's Tomb
Reactie van Een Metalfan op 22-12-2015 om 20:32u

Tja, hoewel aardig kan het in de verste verte niet tippen aan het werk van mercyful fate.