Enquête

Deze zomer gaat Iron Maiden in het Gelredome en op Graspop overwegend oude klassiekers spelen. Daarna wil de band echter tijdens een (intiemere) zaaltournee het recente dubbelalbum Senjutsu integraal spelen. Kijk jij daar naar uit?

Ja, ik wil Senjutsu graag in zijn geheel live horen
Heel Senjutsu hoeft van mij niet zonodig, maar ik ga toch wel
Ik moet er nog eens over nadenken of ik naar die tournee wil
Ik zou het op een festival bekijken, maar ga niet naar een aparte zaalshow
Ik vind Iron Maiden live leuk, maar sla de Senjutsu-tour liever over
Ik ga alleen naar shows waarbij Iron Maiden vooral oude nummers speelt
Ik hoef Iron Maiden sowieso niet (meer) live te zien, ongeacht de setlist
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  26 februari:
 • Atheist, Cadaver, Hideous Divinity, From Hell en Typhus
Kalender
Vandaag jarig:
 • Chad Fisher (Armory) - 38
 • Eddie Van Halen (Van Halen)† - 67
 • Leszek "Les L. Kaos" Dziegielewski (Behemoth) - 52
 • Matthew Heafy (Trivium) - 36
 • Pablo González Sarre (Elfonía) - 45
 • Tom Keifer (Cinderella) - 61
 • Willie Adler (Lamb Of God) - 46
 • Wouter Huitema (Devious) - 39
Review

Kissin' Dynamite - Megalomania
Jaar van release: 2014
Label: AFM Records
Kissin' Dynamite - Megalomania
Vier jaren geleden waren de Duitsers van Kissin’ Dynamite nog ‘Addicted To Metal’. Toen brachten ze een erg leuke plaat uit met een aantal erg toffe, maar wat clichématige metal. Dat was overigens geen enkel punt, maar twee jaar later bleek dat de ‘Money, Sex & Power’ de formatie gecorrumpeerd had. De plaat die ze toen uitbrachten was een duidelijke knieval voor een commerciëler geluid en nu lijkt de ‘Megalomania’ compleet te zijn.

In november zal Kissin’ Dynamite samen met de NWOBHM-legende Tygers Of Pan Tang de Baroeg in Rotterdam aandoen. Een package die ik zelf niet hoef te zien, omdat ik vorig jaar al zag dat de formatie onder leiding van Robb Weir was bezweken voor commerciële rock met stemvervormers en andere toestanden. Een dag eerder staat Kissin’ Dynamite zonder de Tygers in Weert.

Het doet pijn om te zien dat ook Kissin’ Dynamite deze weg ingeslagen is. Een vreselijke keuze, maar wel een logische wanneer je je bedenkt dat de heren altijd al voor een gelikt geluid gegaan zijn. Als je dan toch grote zalen wilt vullen, dan zul je ook erg toegankelijk moeten klinken. De metal heeft langzaamaan meer en meer plaats gemaakt voor stadionrock met invloeden uit dance en hiphop. Je leest het goed, Johannes doet echt pogingen om te rappen op Megalomania. Doodzonde van deze verder uitstekende zanger. Maar zo zijn er wel meer voorbeelden. Een paar jaar geleden vond ik Kissin’ Dynamite bij vlagen nog best innovatief, maar als ik de nieuwe plaat hoor en de meegestuurde foto’s bekijk, heeft de band meer aandacht voor hun uiterlijk.

Uiteindelijk zit ik hier opgescheept met tien nieuwe nummers waar ik me enkele malen doorheen heb moeten worstelen. De eerste luisterbeurt was na twee songs al afgekapt. Al die samples bederven zo ontzettend veel. Deze Duitsers kunnen best muziek schrijven overigens, maar de metalfan wordt er niet gelukkig van. Stiekem vind ik Running Free nog wel goed in elkaar steken, maar ook hier geldt dat het veel beter had kunnen zijn zonder al die fratsen. Kissin’ Dynamite probeert fans te winnen door mee te liften met een band als Steel Panther, maar mij zijn ze er alvast mee kwijtgeraakt.

Tracklist:
1. DNA
2. Maniac Ball
3. VIP In Hell
4. Fireflies
5. Deadly
6. God In You
7. Running Free
8. Legion Of The Legendary
9. The Final Dance
10. Ticket To Paradise

Score: 45 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 1 oktober 2014

Kissin' Dynamite - Megalomania
Reactie van André Smoor op 01-10-2014 om 12:15u

Ken de band alleen van de AFM verzamel dvd/cd's en heb weleens hun debuut gehoord. De band doet me weinig en ik zal deze release dan ook voorbij laten gaan. Maar ik zou de band niet willen vergelijken met Steel Panther, die zijn toch wel vele malen beter en leuker

Kissin' Dynamite - Megalomania
Reactie van Poepluier op 01-10-2014 om 15:21u

Als Steel Panther vele malen beter en leuker (ik weet niet wat ik me daar bij voor moet stellen) is dan zal dit wel heeeeelemaal niks wezen.

Kissin' Dynamite - Megalomania
Reactie van jt op 01-10-2014 om 21:44u

Geen tranen, iedere week nw en betere bands. Draai hier net ff iets van Kaunis Kuolematon, geen idee wie het zijn maar ook hier toch weer een paar heerlijke nummers. Ik geef toe, het is soms ff zoeken, maar er is zoveel moois.

Kissin' Dynamite - Megalomania
Reactie van Een Metalfan op 02-10-2014 om 12:31u

deze review is ook gecorrumpeerd...uhm uhm

Kissin' Dynamite - Megalomania
Reactie van appie op 02-10-2014 om 13:17u
Score: 10 / 100

tja dat clipje op youtube, die verwijfde zanger in Andre Rieu achtige kleding met wat heeft die in zn hand een dildo? en dan begint die ook nog te zingen, i'm a bad bad boy, yeah yeah yeah.
de tekst is waarschijnlijk geschreven door een kleuter met een achterstand.
ik kom nog niet door een kwart nummer heen.

Kissin' Dynamite - Megalomania
Reactie van Ruud op 02-10-2014 om 16:20u
Score: 45 / 100

Hoezo is mijn review gecorrumpeerd?

Kissin' Dynamite - Megalomania
Reactie van Rens op 17-11-2014 om 22:46u
Score: 70 / 100

Hoe commercieel dit dan ook mag zijn of hoe je het wilt noemen. De Kissin' Dynamite fans komen toch wel. Ben bij de show in Weert geweest, en die was steengoed! Levendig en enthousiast. Zang was goed, lekkere drums e gitaarpartijen. Ik zou ze graag nog eens zien.

DNA is wel gewoon een vet nummer. Alleen jammer dat er niet echt over de nummers geschreven. VIP in Hell en God in you zijn twee topnummers waarin een heerlijke dubbele bassdrum verwerkt zit. Beetje jammer Ruud dat je niet denkt, misschien is de rest wel heel gaaf. Legion of the Legendary gebruikt weliswaar wel stemvervorming, maar is wel een gaaf nummer. Een goeie review vereist moeite doen om naar een album te luisteren.Jammer dat je dat niet doet.

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.