Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-10-2021

Kissin' Dynamite - Ecstacy
Jaar van release: 2018
Label: AFM Records
Kissin' Dynamite - Ecstacy
Toen ik in 2010 van het Duitse Kissin’ Dynamite het album Addicted To Metal te horen kreeg, had ik niet zo’n hoge pet op van deze jonge honden. Met zo’n kazige titel kon je niet anders dan doorsnee heavy metal verwachten en dat leverde de band dan ook. In de jaren die volgden heeft Kissin’ Dynamite zich in een rap tempo ontwikkeld tot een bonafide partymetalband. Het Duitse publiek weet de band per release steeds beter te vinden. Dat uit zich in steeds hogere plekken in de charts van ons buurland, met het in 2016 verschenen Generation Goodbye op plek 14 als hoogtepunt.

De muziek van Kissin’ Dynamite is goed te vergelijken met Bon Jovi ten tijde van Slippery When Wet en New Jersey. Maar dan wel Bon Jovi op steroïden. De Duitsers zijn duidelijk nog altijd ‘addicted to metal’ en maken er een feestje van. Het gros van het nieuwe Ecstacy, en dan met name de titeltrack en I’ve Got The Fire, staat bol van de adrenaline. Dit album helpt je binnen een paar minuten af van een humeurige bui. Ecstasy is met recht een van de meest opzwepende platen die ik de laatste jaren heb gehoord.

Ook op productioneel vlak heeft de band goed geluisterd naar Bon Jovi. Alle nummers op Ecstacy zijn flink onder handen genomen. Zanger Hannes, die de productie op zich heeft genomen, heeft in dat opzicht echt vakwerk afgeleverd. Liefhebbers van rauwe hardrock hebben niets te zoeken bij Kissin’ Dynamite. De dichtgeplamuurde sound van Ecstacy zal eerder afschrikwekkend werken. De songs worden daardoor echter wel naar een hoger niveau getild.

De knallende productie, aanstekelijke refreinen en sterke zang van Hannes zorgen ervoor dat dit album als een voorlopig hoogtepunt van de band gezien mag worden. Het zal me benieuwen hoe dit nieuwe werk live gepresenteerd gaat worden. Dan zijn de muzikanten op zichzelf aangewezen om de nummers net zo strak als op plaat te spelen. We gaan het zien op 11 november dit jaar in de Effenaar te Eindhoven. Dan staat de band samen met Amaranthe in het voorprogramma van Powerwolf.

Tracklist:
1. I've Got The Fire
2. You're Not Alone
3. Somebody's Gotta Do It
4. Ecstasy
5. Still Around
6. Superhuman
7. Placebo
8. Breaking The Silence
9. Waging War
10. One More Time
11. Heart Of Stone

Score: 85 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 20 juli 2018

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]