Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-10-2021

Kissin' Dynamite - Goodbye Generation
Jaar van release: 2016
Label: AFM Records

Kissin' Dynamite - Goodbye Generation

Generation Goodbye is de vijfde langspeler in acht jaar tijd van de Duitse metalformatie Kissin’ Dynamite. Dat aantal is indrukwekkend, zeker gezien de nog jonge leeftijd van het vijftal. De muziek van de heren heeft al diverse transformaties doorgemaakt: van relatief eenvoudige heavy en power metal naar radiovriendelijke, commerciële stadionrock en vreemdsoortige popdeuntjes. Dat laatste resulteerde twee jaar terug in het tegenvallende Megalomania, dat op een aantal aardige tracks na weinig memorabel was. Wellicht dat het vijftal dat zelf ook vond, want in datzelfde jaar is de groep gebroken met het management en hebben zij sindsdien op alle gebieden zelf de touwtjes in handen genomen. Het resultaat mag er zijn, want Generation Goodbye is een aangename plaat.

De heren schrijven nog altijd muziek die bijzonder vriendelijk in de oren klinkt, maar is van een degelijke kwaliteit. De songs vallen dan ook niet weg te wuiven als flauwe popdeuntjes. Van de elf nummers die het album telt, valt er niet één echt tegen of als filler te bestempelen; een indrukwekkende prestatie gezien het vorige album. Het mag dan net zo gelikt en gepolijst klinken als dat de make-up en lipgloss van het vijftal oogt, vervelen doet het niet.

Het album opent sterk met de grootse, meeslepende rockhymne Generation Goodbye om te vervolgen met het uptempo nummer Hashtag Your Life, dat tekstueel flauw is, maar qua instrumentatie goed werkt. Met If Clocks Were Running Backwards kiest de groep voor een eerste rustmoment met een Bon Jovi-achtige ballad, dat een vervolg vindt in het duet Masterpiece. Deze eveneens sterke ballad wordt gezongen met Beyond The Black-zangeres Jennifer Haben.

Over het algemeen ligt het tempo van de elf tracks hoog en kunnen de refreinen vrijwel direct worden meegebruld. Het hoogtepunt van dit album is het dragende Flying Colours, dat energiek klinkt met een heerlijk gitaarloopje. Het nummer voelt net als de albumopener groots en meeslepend aan. Wanneer deze song live door enkele honderden fans wordt meegebruld, zal het ongetwijfeld zorgen voor de nodige kippenvelmomenten. Het is de kers op de taart van een album dat al bijzonder goed smaakt en maakt direct nieuwsgierig naar de wegen die de groep nog in zal slaan.

Kissin’ Dynamite sluit het album op dezelfde manier af als waar het mee begon. De ietwat donkere hymne Utopia is het waardige einde van Goodbye Generation. De keuze om voortaan zelf de handen aan het stuur te houden van productie en management, lijkt de groep geen windeieren te hebben gelegd. Met deze plaat lijkt de band een nieuwe weg te hebben ingeslagen met een geluid dat commercieel aantrekkelijk is, maar ook fans van het eerste uur kan bekoren.

Tracklist:
1. Generation Goodbye
2. Hashtag Your Life
3. If Clocks Were Running Backwards
4. Somebody To Hate
5. She Came She Saw
6. Highlight Zone
7. Masterpiece
8. Flying Colours
9. Under Friendly Fire
10. Larger Than Life
11. Utopia

Score: 80 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 5 september 2016

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]