Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

Kissin' Dynamite - Money, Sex & Power
Jaar van release: 2012
Label: AFM Records
Kissin' Dynamite - Money, Sex & Power
Twee jaar geleden kondigde Kissin’ Dynamite zich vanuit het niets aan als de opvolger van Gamma Ray. De speelstijl en het zangwerk van de groep deden enorm denken aan Kai Hansen en co. Addicted To Metal staat nog altijd als een huis en met een flink pak te gekke songs heb ik er spijt van dat ik de plaat slechts 82 punten gegeven heb. Keurig volgens moderne doorlooptijden komt de band binnen twee jaar met een opvolger.

Alleen waren deze Duitsers twee jaar geleden verslaafd aan metal. Als Money, Sex & Power opent met babywoordjes, rijst het vermoeden dat Kissin’ Dynamite tijd heeft doorgebracht in een afkickkliniek. Daar is een liefde ontwikkeld voor gladdere commerciële rock. Zo erg is het dan weer niet, maar de veranderingen zijn duidelijk. De fans van Gamma Ray kunnen plaats maken voor die van Steel Panther. Kissin’ Dynamite heeft in elk geval voor de makkelijke weg gekozen en daar heeft de muziek zonder meer onder te lijden gehad.

Was de muziek op Addicted To Metal nog pakkend vanwege ingenieuze zanglijnen en sterke riffs, op Money, Sex & Power probeert Kissin’ Dynamite je te pakken met een veel simpelere benadering. Op de nieuwe plaat overheerst een beetje dat feestgevoel. Het begint leuk, want de titeltrack is behalve de intro een best goed nummer en Operation Supernova had makkelijk op de voorgaande kraker kunnen staan. Daarna echter, zakt de kwaliteit naar een middelmatig niveau. Muzikaal zijn songs als Club 27 en Dinosaurs Are Still Alive wel aardig. Laten we het er maar vooral op houden dat het aan te horen is. Memorabel is het niet en zeker niet vanwege de kleuterachtige teksten.

Kissin’ Dynamite heeft het echte metalgevoel vervangen door een commerciëlere variant. Dat vind ik zelf erg jammer, maar waarschijnlijk zal het voor de band de beste keuze zijn wanneer ze echt op succes uit zijn.

Tracklist:
1. Money, Sex & Power
2. I Will Be King
3. Operation Supernova
4. Sex Is War
5. Club 27
6. Dinosaurs Are Still Alive
7. She's A Killer
8. Sleaze Deluxe
9. Ego-Shooter
10. Six Feet Under
11. My Name Is Hannibal

Score: 70 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 21 juni 2012

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Armando op 22-06-2012 om 19:58u
Score: 80 / 100

Vind het zeker wel een leuk album en laat 'm ook regelmatig uit de speakers van m'n auto knallen. Vooral "I will be king" en "She's a killer" zijn lekkere meezingers naar mijn mening. Idd niet hun beste plaat maar kijk er naar uit om nummers van dit album live te horen als ze in oktober openen voor Dragonforce.