Helloween & Hammerfall in Tilburg
Enquête

Op Dynamo Metalfest spelen Death Angel, Dress The Dead, Exodus en Testament uit de Bay Area. Welke song van deze acts of van een band waarbij een lid van de gelegenheidsgroep Bay Area Interthrashional heeft gespeeld, wil jij het liefst op DMF 2022 horen?

D.R.I. – Beneath The Wheel
D.R.I. – The Five Year Plan
Death Angel – Seemingly Endless Time
Death Angel – Thrown To The Wolves
Death Angel – Voracious Souls
Dress The Dead – 1969
Exodus – Bonded By Blood
Exodus – The Toxic Waltz
Exodus – War Is My Shepherd
Forbidden – Chalice Of Blood
Forbidden – Step By Step
Heathen – Death By Hanging
Heathen – Hypnotized
Hirax – Bombs Of Death
Hirax – El Diablo Negro
Machine Head – Davidian
Machine Head – Old
M.O.D. – Get A Real Job
Testament – D.N.R. (Do Not Resuscitate)
Testament – Into The Pit
Testament – Over The Wall
The Boneless Ones – Keg Kept A Flowin'
Toxik – There Stood The Fence
Toxik – World Circus
een andere song van de bovengenoemde bands, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 19-09-2022.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andrea Ferro (Lacuna Coil) - 49
  • Ian Gillan (Deep Purple) - 77
  • Joey Tempest (Europe) - 59
  • John Deacon (Queen) - 71
  • Marco Coti Zelati (Lacuna Coil) - 47
  • Michael Todd (Coheed And Cambria) - 42
  • Steve Grimmett (Grim Reaper)† - 63
  • Steven Sanders (Spoil Engine) - 46
Review

Vallenfyre - Splinters
Jaar van release: 2014
Label: Century Media Records

Vallenfyre - Splinters

Middels de debuut-cd van het old school deathmetal-zijproject Vallenfyre verwerkte de van Paradise Lost bekende gitarist Gregor Mackintosh de dood van zijn vader. A Fragile King uit 2011 was een erg duister album, dat aan de langvervlogen begindagen van Paradise Lost herinnerde en hoge ogen gooide onder zowel pers als fans.

Het tweede Vallenfyre-album Splinters is in alles de overtreffende trap van A Fragile King geworden en klinkt zo mogelijk nog donkerder en vooral botter. In opener Scabs zijn de typische Paradise Lost-achtige gitaarmelodiëen gelijk herkenbaar, maar die worden al snel bruut uiteengescheurd met een genadeloos hakkend stuk. Splinters staat bol van die snelle uitspattingen. Deze grindcore-invloeden geven het geheel een ruw underground-gevoel. Waar de vorige cd erg massief en overweldigend voortrolde, komt dit album meer chaotisch over. Neem bijvoorbeeld het anderhalve minuut durende Instinct Slaughter, een nummer met razende blastbeats dat zo op World Downfall van Terrorizer had kunnen staan! Er staan ook meer vertrouwd aandoende doomy nummers op, maar ook daar roepen feedbackende gitaren en valse melodieën (de naargeestige klanken in Bereft) een oldschool-sfeertje op. Meer nog dan death/doom zoals op A Fragile King, is dit ouderwetse, Celtic Frost-achtige metal. Nergens raak je als luisteraar echter de draad kwijt. Daar zijn de door Mackintosh geschreven nummers, met altijd een duidelijke opbouw, kop en staart, goed genoeg voor. Ook de albumbrede balans is goed doordacht: langzamere stukken worden op gezette tijden afgewisseld met sneller werk. De productie van Kurt Ballou (Converge) doet Splinters ook goed en past Vallenfyre perfect. Het gitaargeluid klinkt precies als dat van Entombed in hun hoogtijdagen, maar dan met moderne helderheid.

These scabs will never heal ” boert Mackintosh in Scabs. Als dat betekent dat we nog meer van dit soort albums mogen verwachten, juich ik het enkel toe. Dit is oermetal, maar dan met een modern geluid en het compositorisch inzicht van een doorgewinterde ervaringsdeskundige. Sceptici dachten wellicht niet dat Mackintosh het nog in zich had om dusdanig lomp uit de hoek te komen, maar zij hebben ongelijk gekregen. Splinters is nu al een van de meest overtuigende extreme metalalbums van 2014.

Tracklist:
1. Scabs
2. Bereft
3. Instinct Slaughter
4. Odious Bliss
5. Savages Arise
6. Aghast
7. The Wolves Of Sin
8. Cattle
9. Dragged To Gehenna
10. Thirst For Extinction
11. Splinters

Score: 83 / 100

Reviewer: Wessel
Toegevoegd: 13 juli 2014

Vallenfyre - Splinters
Reactie van Een Metalfan op 14-07-2014 om 11:18u

plaat van het jaar

Vallenfyre - Splinters
Reactie van iron_dennis op 16-07-2014 om 08:21u

Hij gaat idd hoog eindigen.

Vallenfyre - Splinters
Reactie van appie op 18-07-2014 om 07:13u

rustig plaatje

Helloween & Hammerfall in Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.