Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-02-2021

Slough Feg - Digital Resistance
Jaar van release: 2014
Label: Metal Blade Records
Slough Feg - Digital Resistance
Slough Feg! Ooit van gehoord? De kans is klein dat het zo is. Slough Feg is een typische band die al jaren actief is, maar gewoon geen (grote) volle zalen heeft platgespeeld. Dat zullen ze ook nooit doen, maar in tegenstelling tot bijvoorbeeld Anvil beseffen ze zich dat heel goed. Ze hebben er vrede mee en met hen ook de trouwe schare fans. Zij zullen Slough Feg altijd als ‘hun’ bandje kunnen blijven beschouwen.

Slough Feg heeft door de jaren heen een aantal leuke albums uitgebracht. Ik kan me nog goed herinneren dat ik de band zelf ontdekte tijdens de release van Ape Uprising, waarbij vooral de prettig in het gehoor liggende kruising van traditionele metal en folk opviel. Dat is altijd al het kenmerk van de band geweest. Met klassieke riffs, romantisch middeleeuwse melodieën en de ruwe stem van Mike Scalzi kan je bij Slough Feg makkelijk de liefhebbers van de haters onderscheiden.

Het heeft ditmaal lang geduurd voordat ik deze plaat van Slough Feg kon waarderen. Maar zelfs na tientallen luisterbeurten kan er niet meer van maken dan dat Digital Resistance gewoon tegenvalt. Analogue Avengers en zeker de titeltrack zijn erg goede nummers. Beide hebben een gaaf tempo en leuke thematiek. Het zijn gewoon goede nummers met kop en staart. Daarna zakt de boel flink in en kabbelt het wat doelloos naar het einde toe. Het heeft me veel tijd en moeite gekost om het te accepteren. Scalzi en kompanen klinken op een bepaalde manier erg vertrouwd. Van een willekeurige andere band had ik dit vast niet geaccepteerd en voor de moeite een vijf gegeven. Alhoewel, het cijfer is nu niet veel beter.

Digital Resistance is een teleurstelling, omdat de muziek vaak nogal ongeïnspireerd klinkt. De mooie melodieën en leuke tempowisselingen hoor je alleen terug in de eerste drie nummers. Jammer, want Slough Feg kan echt beter. Het thema is leuk gekozen, maar daar heb ik weinig aan gehad. We geven de hoop natuurlijk niet op en gaan nu geduldig op de volgende plaat wachten.

Tracklist:
1. Analogue Avengers / Bertrand Russell's Sex Den
2. Digital Resistance
3. Habeas Corpsus
4. Magic Hooligan
5. Ghastly Appendage
6. Laser Enforcer
7. The Price Is Nice
8. Curriculum Vitae
9. The Luddite
10. Warrior's Dusk

Score: 64 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 2 mei 2014

Koop dit album in

Meer Slough Feg:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Slough Feg - Digital Resistance
Reactie van Jeffrey op 02-05-2014 om 15:32u
Score: 86 / 100

Niet mee eens Ruud. Het is allemaal wat kaler en gestripter, maar nog steeds erg goed. Het koste mijzelf ook wat meer tijd om er in te komen, maar geduld wordt beloond. Laat de plaat eens een poosje links liggen en zet hem dan weer op je zal zien dat de nummers dan een stuk sterker zijn. De kracht van Slough Feg heeft altijd gelegen in de ritmes die de chaotische melodieen ondersteunen.

Slough Feg - Digital Resistance
Reactie van bakvet op 02-05-2014 om 16:18u
Score: 80 / 100

Zijn er metalfans die Slough Feg (aka The Lord Weird Slough Feg) niet kennen? Dat is dan toch schandalig: Slough Feg is de meest interessante metalband van de laatste tien jaren - let wel DE meest interessante. Al hun albums, dus ook deze, hebben zoals Jeffrey terecht opmerkt, tijd nodig. Dit komt omdat Slough Feg zo ontzettend vakkundig elementaire metal maken, dat het aanvankelijk niet opvalt.

En obscuur zijn ze blijkbaar nog steeds leid ik af van de review. Ik zag ze in 2008 spelen in de Baroeg voor ongeveer 20 mensen en het was een van de beste live concerten die ik mogen bijwonen. Ik dacht toen dat het niet zou duren voor deze band zou doorbreken, wat dus niet gebeuren zoude.

En dan wil ik graag het album Traveler opmerken. Wie dit album van Slough Feg niet kent, doet er goed aan dit album direct te luisteren, omdat het een van de beste metal albums is die er is.