Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

30-09-2020

Slough Feg - Atavism
Jaar van release: 2005
Label: Cruz Del Sur Music
Slough Feg - Atavism
Heilige Mozes! The Lord Weird Slough Feg heeft zijn naam inmiddels ingekort tot Slough Feg maar muzikaal is er gelukkig niet veel veranderd. Eén van de meest originele, melodieuze en 80’s klinkende US Metal bands van de laatste tien jaar zet op ‘Atavism’ wederom een speciaal geluid neer waar duizenden powermetalnichtbandjes nog een puntje aan kunnen zuigen!

Zanger/gitarist/componist Mike Scalzi heeft weer enkele hymnen uit zijn mouwen geschud die bol staan van epiek, lyriek en een vleugje dramatiek. Deze goed ingespeelde juweeltjes met aparte zanglijnen worden afgewisseld met kleine instrumentale werkjes die ons vijftien jaar terug in de tijd werpen. Ik kan verschillende pogingen wagen om het unieke geluid van Slough Feg te omschrijven maar dat maakt het geheel alleen maar kapot. Luister gewoon naar niet uit je hoofd te branden songs als ‘I Will Kill You/You Will Die’ of ‘Hiberno-Latin Invasion’ en dan vergeet je de menselijke gewoonte om alles in hokjes te steken en te benoemen.

‘Atavism’ is een erg geslaagd nieuw hoofdstuk in het al interessante The Lord Weird Slough Feg-boek. Het is ook een zeer toegankelijke episode geworden en hopelijk groeit de fanbasis deze keer tot waar de heren recht op hebben. Tot dan blijft Slough Feg een goudmijntje voor een beperkte groep.

Tracklist:
1. Robustus
2. I Will Kill You / You Will Die
3. Portcullis
4. Hiberno-Latin Invasion
5. Climax Of Generation
6. Atavism
7. Eumaeus The Swineherd
8. Curse Of Athena
9. Agnostic Grunt
10. High Season V
11. Starport Blues
12. Man Out Of Time
13. Agony Slalom
14. Atavism II

Score: 81 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 1 juni 2005

Koop dit album in

Meer Slough Feg:

[ Terug naar de Album Reviews ]