Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-09-2021

Slough Feg - Ape Uprising
Jaar van release: 2009
Label: Cruz Del Sur Music
Slough Feg - Ape Uprising
Niet dat er een prijs voor is, maar toch lijkt Slough Feg een gooi te doen naar de grappigste albumhoes van het jaar. Waar zombies, nucleaire explosies en demonen dankbare onderwerpen zijn voor macaber artwork, kiezen deze heren (zoals de titel al doet vermoeden) voor apen. Het kan niet anders dan dat het op de lachspieren werkt. Slough Feg zal voor een aantal mensen geen onbekende zijn, maar wellicht dat sommigen deze band beter kennen als The Lord Weird Slough Feg.

Slough Feg viert volgend jaar haar 20ste verjaardag en is dus alweer een flink aantal jaren actief. Al die tijd is er eigenlijk weinig veranderd. Ook Ape Uprising biedt de vertrouwde traditionele heavy metal zoals die in de jaren ’70 en begin jaren ’80 gespeeld werd. Veel invloeden dus van Black Sabbath en de NWOBHM en natuurlijk speelt folk weer een grote rol. Het geluid is uitstekend. Niet modern en daarom klinkt het geheel misschien wat ouderwets, maar daar zullen velen maling aan hebben.

Ape Uprising bevat acht songs die van bovengemiddelde kwaliteit zijn. Geen daarvan is echter briljant, maar, nogmaals, goed genoeg om de fans van het genre te vermaken. Het is daarbij goed te horen dat deze acht liedjes met veel liefde in elkaar zijn geknutseld. Het titelnummer (inclusief het Black Betty achtige intro) is door de bizarre tekst en afwisseling mijn favoriet. Logischerwijs handelt Ape Uprising over het ‘The Planet Of The Apes’achtige thema van het artwork. Dat de heren van Slough Feg niet vies zijn van een potje blues is goed te horen op nummers als Simian Manifesto of Nasty Hero.

Het ontbreken van echt bijzondere dingen weerhoudt me ervan deze plaat een (heel) hoog cijfer te geven. Maar nogmaals, slecht is het absoluut niet. Er is genoeg afwisseling en het luistert heel makkelijk weg. Fans van bands als Manilla Road en Witchfinder General hebben weer een reden hun zuurverdiende centen uit te geven.

Tracklist:
1. The Hunchback Of Notre Doom
2. Overborne
3. Ape Uprising
4. Simian Manifesto
5. Shakedown Athe The Six
6. White Cousin
7. Ape Outro
8. Nasty Hero

Score: 80 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 6 mei 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Old Mhb op 06-05-2009 om 15:11u

Bon, mijn stijl niet. Raar vind ik wel dat ik ondanks mijn 32-jaar metalfan zijnde nog nooit van deze band heb gehoord. Men kan niet alles kennen ...

Reactie van Marcel H. op 06-05-2009 om 18:43u

Binnenkort eens scoren aangezien ik zeer goed uit de voeten kan met hun vorige werk.

Reactie van Kwibus op 07-05-2009 om 11:06u
Score: 85 / 100

Lekkere plaat. De zanger zou zo Dio bij Heaven and Hell kunnen vervangen.