Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-06-2021

Godiva - Godiva
Jaar van release: 2003
Label: Limb Music Products
Godiva - Godiva
Met een coverband elke club en zaal tot puin spelen is alleen mogelijk in Zwitserland, waar Metal al net zo afwezig is als de Euro. Gelukkig kende diezelfde coverband het begrip 'ambitie' ook en besloot men de bandnaam om te dopen tot Godiva (naar een oude Engelse legende) en eigen nummers te gaan schrijven en spelen. Natuurlijk ga je dan als livekraker niet ineens gecompliceerde technische muziek spelen maar kies je voor simpele maar dodelijke rockers die het publiek na het eerste refrein al oppikt. Succes verzekerd!

Geen HIM-achtige toestanden dus in 'Razorblade Romantic', 'When Angels Die' of pakweg elk ander nummer op het debuutalbum. Voorzien van sterke riffs en stampend drumwerk, zonder overbodige franje. Keyboards? Rot nou gauw op! Door de veelzijdige zang blijft de variatie er goed inzitten en gaat het niet gauw vervelen. Anthony De Angelis heeft het namelijk in zich om Halford bijna te evenaren, laag (Squealer) te grommen, en een hele rij toonsoorten ertussenin, met af en toe een Matt Barlow-feeling. Aan ballades doen de heren niet, al gaat op "Cold Blood" het tempo iets naar beneden, zonder de vaart eruit te halen. "Bullshit Lover" doet nostalgisch aan en "Heavy Metal Thunder" laat het bloed cq. metaal in een Metalhead sneller stromen.

Ik had het al eerder over livekrakers. Nou, "Let The Tanks Roll" is er een in wording. Dit nummer heeft alles in zich om toegevoegd te worden aan het lijstje "Iron Maiden", "Breaking The Law", "We're Not Gonna Take It" en "Future World". Aanstekelijk en makkelijk refrein, midtempo drum en gitaarwerk, zo een van het type vuist in de lucht en meebrullen. Tijd dus voor Limb Music Products om heel gauw een package samen te gaan stellen en een Europese tour op te gaan zetten.

Tracklist:
1. The Gate
2. Razorblade Romantic
3. Heavy Metal Thunder
4. One Shot
5. Nightmare
6. Cold Blood
7. Where Angels Die
8. Riding Through Time
9. Let The Tanks Roll
10. Bullshit Lover
11. Sinner

Score: 82 / 100

Reviewer: Bob
Toegevoegd: 22 september 2003

Koop dit album in

Meer Godiva:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Slay3r op 19-02-2004 om 16:03u
Score: 100 / 100

Dit is echt hemelse muziek. Als je potje wilt headbangen zet dan deze plaat op, GE-WEL-DIG!!!!