Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-11-2020

Running Wild - Resilient
Jaar van release: 2013
Label: SPV / Steamhammer Records

Running Wild - Resilient

Fans van Running Wild zullen blij zijn geweest met de komst van Shadowmaker vorig jaar, nadat bandleider Rock’n’Rolf in 2009 het einde van de groep had aangekondigd, maar helaas viel het resultaat hopeloos tegen. Het historische en piratenthema was grotendeels in de prullenbak verdwenen, maar erger nog, veel van de songs waren inspiratieloos, slecht geschreven en zonder pit. Ondanks slechte kritieken is er nu toch een vervolg en daarvoor heeft frontman Rock'n'Rolf zijn piratenpak weer uit de kast getrokken. Resilient is de titel van de nieuwe schijf en deze bevat net als diens voorganger tien nieuwe songs.

De plaat opent vrij sterk met het vlotte Soldiers Of Fortune. In deze opener zijn de historische thema’s waar Rock’n’Rolf zo dol op is wederom rijkelijk aanwezig. Vernieuwend of verrassend is het niet, maar gelukkig grijpt Running Wild wel weer terug naar het muzikale recept waar zij zich sinds Under Jolly Roger uit 1987 van bedienen. Het merendeel van de nieuwe nummers bestaat uit uptempo heavy metaltracks die niet zouden hebben misstaan op platen als Victory of The Rivalry. Sommige solo’s, overgangen en refreinen lijken wel heel erg op recycling van oud werk, maar toch schijnt er weer iets van de oude Running Wild door in bijvoorbeeld Adventure Highway en The Drift.

Niet alleen zitten de liederen op Resilient weer beter in elkaar, ook de productie is terug op het oude niveau. Waar Shadowmaker soms dof klonk, alsof de muziek was ingespeeld achter een gordijn, is deze schijf weer lekker helder van klank en af en toe heerlijk scherp. Toch is er ook reden voor kritiek. De titelsong is tekstueel wel heel flauw en qua muziek is er hier ook weinig te ontdekken. Ook voelen bijvoorbeeld Desert Rose en Down To The Wire aan als fillers.

Uiteraard is er op deze schijf ook weer een hele lange, welhaast verplichte, epische ontknoping van tien minuten in de vorm van Bloody Island. Net als eerdere epische songs Genesis (The Making And Fall Of Man) en Treasure Island, moet dit nummer het vooral hebben van een pakkend refrein dat tot in den treuren wordt herhaald en wordt afgewisseld met diverse solo’s. Bloody Island haalt het helaas niet bij deze sterke staaltjes.

Running Wild zal met Resilient geen nieuwe zieltjes winnen, maar het is zeker weer een stap in de goede richting na de teleurstelling van vorig jaar. Het is echter de vraag in hoeverre fans nog zitten te wachten op nieuw materiaal dat, wanneer je het afzet tegen het rijke oeuvre van deze groep, maar net boven de middenmoot uitsteekt.

Tracklist:
1. Soldiers Of Fortune
2. Resilient
3. Adventure Highway
4. The Drift
5. Desert Rose
6. Fireheart
7. Run Riot
8. Down To The Wire
9. Crystal Gold
10. Bloody Island

Score: 70 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 4 oktober 2013

Koop dit album in

Meer Running Wild:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Running Wild - Resilient
Reactie van Een Metalfan op 04-10-2013 om 15:02u

ja is deze dus wel beter dan die slechte vorige plaat?

Running Wild - Resilient
Reactie van Old Mhb op 05-10-2013 om 06:53u

Ik volg deze band al vanaf hun eerste dag. Deze schijf is in elk geval een stuk beter dan de vorige, maar dat was dan ook een gedrocht. Als Rolf ooit nog eens een goed album wil afleveren moet hij eerst eens luisteren naar de eerste 3 platen die ze ooit gemaakt hebben.

Wat die fans betreft. Ik ken een Amerikaanse band die meer dan 20 jaar geleden hun laatste echt goeie plaat gemaakt hebben. De rest was bescheten, bagger of net boven de middenmoot. Ondanks dat is het zo dat als die heren nieuw materiaal uitbrengen heel het metalwereldje op zijn kop staat. Ik hoef zelfs niet te melden om welke band het gaat.

Running Wild - Resilient
Reactie van Bastiaan op 05-10-2013 om 17:40u
Score: 50 / 100

Bon Jovi, ongetwijfeld.

Ik heb Running Wild nooit iets gevonden, en deze plaat verandert daar wederom niets aan. Wel mooi, voor de fans althans, dat Rolf het al zo lang volhoudt.

Running Wild - Resilient
Reactie van mimi en piet in de keuken op 05-10-2013 om 19:13u

mettallica waarschijnlijk, maar er zullen alt klagers zijn, ik vind mettallica nog alt super ok hier en daar eens minder maar elke band die het nodig vindt eens origineel te proberen , het zal nooit goed zijn voor iedereen he !!!

Running Wild - Resilient
Reactie van appie op 06-10-2013 om 07:19u
Score: 60 / 100

de eeuwige net niet band, een band die uit het vaatje van judas priest en accept tapt maar nooit die kwaliteit heeft gehaald, niet slecht maar nooit goed genoeg om er iets van aan te schaffen, het kinderachtige piraten imago doet ze hierbij ook geen goed.
deze cd is weer van dezelfde kwaliteit als anders, 60 punten

Running Wild - Resilient
Reactie van Old Mhb op 06-10-2013 om 16:03u

Apppie : Niet akkoord. De band heeft minstens 5 zeer goeie platen uit gebracht. Das meer dan die amerikaanse band.

Running Wild - Resilient
Reactie van appie op 06-10-2013 om 21:30u

ja die amerikaanse band is 20 jaar geleden arbeidsongeschikt verklaard, die moet je niet meer meetellen, die doen af en toe alleen nog iets op therapeutische basis.
toch kom ik bij de amerikanen nog op 7 uitstekende albums.
maar daar vergelijk ik die piraatjes ook niet mee, die jatten duidelijk van priest en accept maar zelfs hun beste platen halen het niveau van de minste priest en accept platen niet.

Running Wild - Resilient
Reactie van iron_dennis op 06-10-2013 om 21:36u

Metallica moet met 3 t's!!!!

Running Wild - Resilient
Reactie van Mario op 08-10-2013 om 17:42u
Score: 80 / 100

running wild forever!!!!!!