Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

30-10-2020

Kreator - Dying Alive (dvd)
Jaar van release: 2013
Label: Nuclear Blast Records

Kreator - Dying Alive (dvd)

Kreator, de grootmeesters van de Duitse thrashmetal, presenteerde in 2012 een fenomenaal nieuw album Phantom Antichrist, en daar hoorde natuurlijk ook een tour bij. Aangezien het alweer tien jaar geleden is dat de band een livedvd had uitgebracht met recent materiaal, werd het daar ook weer tijd voor. Een betere plaats om daar opnames voor te maken dan tijdens een show in de Turbinenhalle te Oberhausen nabij hun thuisplaats Essen is haast ondenkbaar. Dying Alive is het resultaat, en zal verkrijgbaar zijn in diverse formats, waaronder dvd/blu-ray/cd-combinaties, alsook versies bestaande uit alleen cd of lp.

Zoals je kunt verwachten van een band die al zolang in het vak zit, is de uitvoering van de oude en nieuwe nummers dik in orde. Het meest recente werk, maar ook het materiaal van bijvoorbeeld Hordes Of Chaos past moeiteloos tussen de klassiekers uit de jaren tachtig zoals Extreme Aggression en People Of The Lie. De zang van Mille Petroza is scherp en snerpend en de gitaren en ritmesectie zijn heerlijk strak. Het is overduidelijk dat er een fantastische sfeer hing in de Turbinenhalle. Het publiek reageert enthousiast, zingt mee, vormt pits en een heuse wall of death. Het is daar een dolle boel geweest en dat feestje is vastgelegd met 24 camera’s.

Dat klinkt als overdaad, en wanneer je het eindproduct bekijkt, is dat ook wel een beetje het geval. Soms wisselen de camerastandpunten elkaar erg snel af; de camera’s op de gitaarhalzen zijn bijvoorbeeld aardig, maar voegen bar weinig toe. De schuddende camera in het publiek is eveneens verspilde moeite. Op die paar minpunten na, levert dit Dying Alive een mooi plaatje op van waar Kreator nu staat als band. Het beeldmateriaal is, op de incidentele behoefte om zoveel mogelijk camerastandpunten in een minuut te duwen na, erg goed, en het geluid uitstekend. Als extraatje bevat de dvd nog een documentaire over de opnames en wat videoclips. Kortom, een fijne liveschijf en een mooie toevoeging aan het omvangrijke oeuvre van Kreator.

Tracklist:
1. Intro: Mars Mantra
2. Phantom Antichrist
3. From Flood To Fire
4. Enemy Of God
5. Phobia
6. Hordes Of Chaos
7. Civilization Collapse
8. Voices Of The Dead
9. Extreme Aggression
10. People Of The Lie
11. Death To The World
12. Endless Pain
13. Pleasure To Kill
14. Intro 2: The Patriarch
15. Violent Revolution
16. United In Hate
17. Betrayer
18. Flag Of Hate
19. Tormentor
20. Outro

Bonusmateriaal
1. Behind The Dying Documentaire
2. Phantom Antichrist Backstage Video
3. Phantom Antichrist Music Video
4. Civilization Collapse Music Video

Score: 88 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 18 augustus 2013

Koop dit album in

Meer Kreator:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Kreator - Dying Alive (dvd)
Reactie van Een Metalfan op 27-08-2013 om 22:57u

Goede review Walter. 24 camera;s klinkt wel professioneel, maar geeft alleen maar flitsbeelden. Erg jammer. Toch ben ik heel benieuwd naar deze release.