Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-11-2020

Coal Chamber - Giving The Devil His Due
Jaar van release: 2003
Label: Roadrunner Records
Coal Chamber - Giving The Devil His Due
Nee is dit geen nieuwe Coal chamber cd maar een verzameling van demo's, outtakes en ander oud materiaal. Coal chamber brak door in 1997 met hun titelloos debuut. Vooral monsterhit 'Loco' met die bekende videoclip (met die melkman) en de Ozzfest tour in Amerika zorgden ervoor dat de band wereldbekend werd. Daarna volgde het meer experimenterende 'Chamber music' en het donkere 'Dark Days'. De groep is qua verkoopaantallen wel een beetje teruggevallen.

Ik vond dat het weer tijd was voor een nieuwe cd maar eerst krijgen we dit albumpje. Het album begint met een oud nummer, dat nooit was afgewerkt en dat nu opnieuw is opgenomen. Een typisch Coal Chamber nummer. Het navolgende 'Big truck' is een nieuwe mix van hun oude hit. De andere nummers zijn ook allemaal nieuwe remixen of demoversies. De cd eindigt met een goede live versie van 'Big truck' en zes demo's van bekende songs uit de periode 1994-1995. De demo versie van 'Loco' vind ik zelfs beter dan de versie op hun debuut cd.

Echte fans van Coal Chamber kunnen dit ook kopen om hun verzameling te complementeren. Erg geweldig vind ik het allemaal niet en een live cd of dvd had ook interessanter geweest. Het album duurt wel 75 minuten en de 'liner notes' zijn verzorgd. Een tussendoortje dus. Op naar het nieuwe album en dit cd'tje gewoon bij de verzameling zetten, want echt nieuwe nummers kan je op dit schijfje niet terugvinden. Punten zijn niet echt van toepassing.

Tracklist:
1. Headstones And The Walking Dead
2. Big Truck (Hand-On-Wheel Mix)
3. Pig (Original Version)
4. Bradley (Going Postal Mix)
5. Sway (Hypno-Submissive Mix)
6. Not Living (Original Version)
7. Blisters
8. El Cu Cuy (Man-To-Monster Mix)
9. Wishes
10. Apparition
11. Shock The Monkey (Gorilla Mix)
12. Anxiety
13. Save Yourself
14. One Step (Chop Shop Mix)
15. Big Truck (Live)
16. I
17. Oddity
18. Sway
19. Unspoiled
20. Loco
21. Babbit

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 4 september 2003

Koop dit album in

Meer Coal Chamber:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Coal Chamber - Giving The Devil His Due
Reactie van Een_Metalfan op 05-09-2003 om 14:01u

Tijd voor een nieuw album? Dat zal er niet meer inzitten vrees ik, na 'Dark Days' en vooral 'Headstones and The Walking Dead'. Luister maar even naar de tekst...

Coal Chamber - Giving The Devil His Due
Reactie van clown op 11-09-2003 om 11:23u

'Headstones and the walking dead' was reeds opgenomen, Dez Fafara heeft enkel de vocals nog opgenomen. De tekst gaat, net als elk nummer op het Dark Days album, over zijn haat naar Meegs, de gitaarspeler, toe.

Coal Chamber - Giving The Devil His Due
Reactie van GnarKill op 10-02-2004 om 12:05u
Score: 45 / 100

doe mij maar liever DevilDriver :D

Coal Chamber - Giving The Devil His Due
Reactie van dragon_child op 27-04-2004 om 22:37u
Score: 40 / 100

ik heb gewoon ene hekel aan dit soort cd's. denk ik hey nieuw album van coal chamber. de andere 3 waren ook best goed. maar blijkt het dus een verzameling van oude nummers te zijn. kom op zeg. het valt nog mee dat het geen 'best of coal chamber' heet.