Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-10-2020

Coal Chamber - The Best Of
Jaar van release: 2004
Label: Roadrunner Records
Coal Chamber - The Best Of
Men schrijve de tweede helft van de jaren 90. Korn en de Deftones braken door, nu-metal (of "spookycore", zoals het toen genoemd werd) werd populairder, en in het kielzog van genoemde bands kwam Coal Chamber mee. Drie albums later stierf de band een stille dood, en frontman Dez Fafara is tegenwoordig te horen in het minder nu-metallig en hardere DevilDriver.

Drie albums heeft de band dus afgeleverd, en nog een cd met zeldzamer materiaal. Toch is er dan deze "The Best Of", in de "Roots Of Roadrunner" serie. Net als de Annihilator versie in deze serie heeft ook de Coal Chamber cd een spuuglelijke cover. Goed, als we dat buiten beschouwing laten is dit een fraai album. Het geeft een mooi overzicht van wat Coal Chamber zoal gedaan heeft, en de progressie tussen de albums is goed te horen. Van elk album staan er vier nummers op deze schijf, beginnend met hun eerste hitje Loco. Opvallend genoeg staat hun andere hit Shock The Monkey er niet op, wat wellicht komt doordat het een cover is, en omdat Ozzy Osbourne erop te horen was. Vast een rechten kwestie, dus.

Deze "The Best Of" is minder overbodig dan de eerder besproken Annihilator cd uit dezelfde serie. Wie eens wil kennismaken met Coal Chamber kan het wel eens proberen met deze cd.

Tracklist:
1. Loco
2. Oddity
3. Big Truck (Hand-on-wheel mix)
4. Sway
5. Clock
6. Not Living
7. El Cu Cuy
8. Tyler's Song
9. No Mercy
10. Fiend
11. Something Told Me
12. Dark Days
13. Beckoned
14. One Step (Chop shop mix)

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 27 augustus 2004

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Coal Chamber - The Best Of
Reactie van CoenV op 27-08-2004 om 18:58u

Deze "The Best Of" is minder overbodig dan de eerder besproken Annihilator cd uit dezelfde serie. Wie eens wil kennismaken met Coal Chamber kan het wel eens proberen met deze cd. In mijn opinie is deze band tamelijk overbodig en Annihilator zeker niet. Devildriver is elk geval wel een goeie keuze geweest van de frontman.

Coal Chamber - The Best Of
Reactie van Ringworm op 28-08-2004 om 16:52u

Ik heb de cd nog niet geluisterd, ken veel vanhun materiaal al. Maar ik heb al een keer vaker gezegd, ik vindt dat je bekrompen schrijft. Nu-metal werd Spooky-core genoemd? Alleen deze band ja.

Coal Chamber - The Best Of
Reactie van Tokus op 29-08-2004 om 11:06u

Ringworm, ik heb die stroming met eigen ogen en oren zien en horen opkomen, en in het begin werd dat zeker wel spookycore genoemd (en ja, misschien had Coal Chamber dat voor zichzelf bedacht, maar het werd ook als label op de andere bands in het genre geplakt). Totdat iemand de term nu-metal bedacht en men het zo ging noemen. Pas na de "naamsverandering" werd heel die scene ineens erg groot, en vermenigden de kutbands in het genre zich als konijnen. Jij zal je dat niet kunnen herinneren, je was toen een jaar of 10 (in ieder geval volgens je profiel op het forum).

Coal Chamber - The Best Of
Reactie van Jerns op 16-09-2004 om 09:59u

Coal Chamber was er al voor de deftones en gelijktijdig met Korn!! Als jij vindt dat Coal Chamber en navolgels is van die 2 andere groepen, dan heb je toch nog nooit goed geluisterd, want er is dag en nacht verschil. Het enige wat deze groepen gemeen hebben, is dat ze rond dezelfde tijd zijn ontstaan, en doordat er nog geen genre was, zijn ze dan maar allemaal onder het 'nu-metal' geplaatst, waarbij ook al die andere soft-metaltoestanden onder horen. Coal Chamber ging er op in door zichzelf spookycore te noemen en om niet met de rest vergeleken te worden. Je schrijft idd wel bekrompen! (en dat zou ik ook zeggen zonder fan te zijn)

Coal Chamber - The Best Of
Reactie van DaViD op 05-12-2004 om 20:50u

Coal Chamber voor deftones? Deftones bestaat (ter informatie) sinds 1988-1989. Ik ben zelf wel een fan van CC maar ze hebbe zelf eens in een intervieuw gezegd dat zo KoRn's stijl nadeden omdat koRn zo groot aan het worden was in de underground scene toen...Met Chamber music zijn ze toen toch maar een beetje iets anders gaan doen. Het enigste wat verschilde met koRn was de make up :-p

Coal Chamber - The Best Of
Reactie van estland op 29-08-2006 om 17:49u
Score: 91 / 100

loco is zot hopelijk nog eens in estland