Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

30-10-2020

Doro - Raise Your Fist
Jaar van release: 2012
Label: Nuclear Blast Records

Doro - Raise Your Fist

Doro, de enige echte metalmilf, komt drie jaar na het verschijnen van haar vorige studioplaat met nieuw materiaal in de vorm van Raise Your Fist, geheel in de stijl van al haar voorgaande werk. Raise Your Fist is de zeventiende plaat, en het is wederom onvervalste Teutoonse heavy metal waar we al sinds de vroege jaren van Warlock van kunnen genieten. Ze klinkt inmiddels wat heser, maar dat komt haar zangkunsten voorzien van het welbekende Duitse accent vooral ten goede.

Raise Your Fist start met een paar lekker swingende en rockende openers. Naar de huidige maatstaven misschien niet meer zo heel hard, maar wel geheel in traditie van die lekkere jarentachtigrockers. Het wat gezapige duet It Still Hurts met Lemmy Kilmister is de eerste van een serie ballads die deze schijf bevat. De ballads zijn over het algemeen de wat mindere nummers van deze plaat. Niet alleen Lemmy is van de partij, maar ook gitarist Gus G (Ozzy, Firewind) laat zijn kunsten horen in het zware Grab The Bull (Last Man Standing).

Ondanks dat het allemaal typisch Doro is, zijn de songs toch vrij divers. Vaak vervallen ze met regelmaat wel in veel herhalingen van de enigszins simpele teksten en melodieën, en zijn die teksten en melodieën vaak niet sterk genoeg om zo vaak herhaald te worden. Waar het wel lukt in het eerder genoemde Grab The Bull (Last Man Standing) en Revenge is dat zeker niet het geval in de twee Duitse nummers op deze schijf, en is het bijzonder gemakkelijk om als luisteraar de aandacht te verliezen. Doro weet die aandacht vaak wel weer te trekken met een regelmatige knaller, maar het is niet zoals het hoort wanneer je al dertig jaar in het vak zit. Tot slot brengt Doro, na de beste ballad van deze schijf Free My Heart, met de song Hero nog een ode aan metallegende Ronnie James Dio.

Deze zeventiende plaat is aardig, maar kent toch een aantal minpunten. Doorgewinterde Doro-fans zullen er echter heel blij mee zijn. Nieuwe luisteraars kunnen zich beter wenden tot de recent uitgebrachte verzamelaar of natuurlijk naar haar tour gaan aan het einde van het jaar, want je leven als metalhead is niet compleet zonder deze blonde Für immer strakke godin van de metal een keer in actie te hebben gezien.

Tracklist:
1. Raise Your Fist In The Air
2. Coldhearted Lover
3. Rock Till Death
4. It Still Hurts featuring Lemmy
5. Take No Prisoner
6. Grab The Bull (Last Man Standing) featuring Gus G.
7. Engel
8. Freiheit (Human Rights)
9. Little Headbanger (Nackenbrecher)
10. Revenge
11. Free My Heart
12. Victory
13. Hero

Score: 75 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 4 oktober 2012

Koop dit album in

Meer Doro:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Doro - Raise Your Fist
Reactie van Een Metalfan op 04-10-2012 om 11:07u

ja idd een echte metalmilf!

Doro - Raise Your Fist
Reactie van Johnny op 04-10-2012 om 11:52u

Ja inderdaad een milf. Vond haar in de jaren 80 ook al mooi. Maar zoals ik me herriner hebben haar albums (uitzondering daargelaten) nooit hele hoge waarderingen gehad. Ik heb bewondering voor haar doorzetting. Terwijl ze het toch niet echt gemaakt heeft. Live kan ze volgens mij wel een goed optreden neerzetten.

Doro - Raise Your Fist
Reactie van enchant op 04-10-2012 om 12:02u

Van alle stupide woorden en afkortingen die de smartphone-generatie over ons heeft uitgespuwd is MILF toch wel de àllerbelachelijkste.

Doro - Raise Your Fist
Reactie van metaljanet op 04-10-2012 om 12:09u

ik vind lol megabelachelijk, milf is een zalig liedje van dog eat dog en annette van de komende reunie after forever is een milf

Doro - Raise Your Fist
Reactie van metaljanet op 04-10-2012 om 12:38u

of nee, rofl is nog een stapje meer beneden peil

Doro - Raise Your Fist
Reactie van Een Metalfan op 05-10-2012 om 12:33u

Dat is toch echt een van de lelijkste wijven ooit man! Gatver!

Doro - Raise Your Fist
Reactie van Een Metalfan op 06-10-2012 om 20:56u

Je moeder... dat is pas een lelijk wijf!

Doro - Raise Your Fist
Reactie van Erik op 21-10-2012 om 01:28u
Score: 85 / 100

Lekkere rockplaat!