Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-10-2021

Witchery - Witchkrieg
Jaar van release: 2010
Label: Century Media Records
Witchery - Witchkrieg
Om eerlijk te zijn heb ik het Zweedse Witchery nooit zo heel bijzonder gevonden. Natuurlijk, muzikaal had men de zaken altijd dik voor elkaar. Wat wil je met muzikanten als Sharlee D'Angelo (Arch Enemy) en Patrik Jensen (The Haunted)? Toch had de band het nooit helemaal voor mij. De speed metal met zwartgeblakerde strot was vooral degelijk en moest het hebben van een lekkere drive en niet zozeer van inventieve passages. Nu is dat op zich niet erg, maar van bandleden met zo'n staat van dienst verwacht ik nou eenmaal wat meer.

Witchkrieg is de eerste plaat met Legion (ex-Marduk, Devian) op zang. Op het eerste gehoor is er weinig veranderd, maar na aandachtige beluistering blijkt dit toch een plaat die wat meer in huis heeft dan alleen de trots vermelde gastoptredens van onder andere Kerry King en de gitaartandem Holt/Altus van Exodus. Witchkrieg is namelijk goed, erg goed. Dat ligt vooral aan de kwaliteit van het songmateriaal, want de plaat bevat geen enkele misser. Waar oude platen nog wel eens verzandden in eenvoudige en voor de hand liggende ritmes en riffs, daar is de aanpak nu een stuk agressiever. Dat is absoluut de verdienste van Legion, die met zijn meedogenloze strot het toch al woeste karakter een extra schop geeft.

Nummers als Conqueror's Return en het pittige The Reaver kennen een buitengewoon compacte opzet en luisteren verdraaid lekker weg. Het gitaarwerk is op momenten fenomenaal en het lijkt af en toe alsof Patrik Jensen en Richard Corpse absoluut niet wilden onderdoen voor de gasten op het album. Gasten die overigens keurig hun werk doen, want vooral het werk van het Exodusduo is niet te versmaden. Leuk is ook dat Jim Durkin van Dark Angel een (gave) riedel meespeelt in het sterke One Foot In The Grave, een nummer dat zich vooral kenmerkt door de vette basisriff.

Ondanks de flauwe titel en de korte speelduur, is de nieuwe plaat van Witchery dus een succes. Het compacte karakter van de songs nodigt uit tot meebrullen en er staat geen seconde overbodige franje op. De combinatie van Zweedse death metal, straffe speed/thrash en wat black metal is op Witchkrieg tot in de puntjes uitgewerkt. Ik ben in ieder geval om.

Tracklist:
1. Witchkrieg
2. Wearer Of Wolf's Skin
3. The God Who Fell From Earth
4. Conqueror's Return
5. The Reaver
6. From Dead To Worse
7. Devil Rides Out
8. One Foot In The Grave
9. Hellhound
10. Witch Hunter

Score: 83 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 12 juli 2010

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Een Metalfan op 13-07-2010 om 15:39u

Is ne waanzinnig goeie cd vind ik. En Legion trekt hier alle registers open.

Reactie van Old Mhb op 16-07-2010 om 19:50u
Score: 85 / 100

Idd. Laat die zeikers maar zeveren op deze ene video. Deze schijf is om op klaar te komen zolang er geen superbabe in het gebuurte is.

Reactie van Bas op 17-07-2010 om 15:46u
Score: 90 / 100

Dikke plaat. Al moet ik zeggen dat Witchery altijd wel kwaliteit aflevert en tevens de dikste cover ooit heeft gemaakt van Fast as a shark...!!! Lekker ouderwets beuken. Mis wel een beetje de oude rock&Roll invloeden die je vroeger hoorde. Motörhead invloeden e.d.