Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-10-2021

Witchery - In His Infernal Majesty’s Service
Jaar van release: 2016
Label: Century Media Records

Witchery - In His Infernal Majesty’s Service

Het Zweedse Witchery bestaat twintig jaar en heeft na zes jaar weer een nieuwe plaat uitgebracht. Hoewel het gewoon een erg goede band is en het laatste album Witchkrieg (2010) beduidend beter in elkaar zit dan het eerdere werk, kun je niet zeggen dat de blackened thrash van Witchery echt boven het maaiveld uitsteekt. De band heeft een paar wijzigingen in de line-up achter de rug. Eerder dit jaar verliet drummer Martin Axenrot (Opeth, Bloodbath) de band. De vorige plaat werd opgenomen met Legion (ex-Marduk) en zijn plaats werd in 2011 ingenomen door Emperor Magus Caligula (ex-Dark Funeral). Niemand zal ooit weten hoe Witchery met hem zal klinken op de plaat, want zijn gehoorbeschadiging leverde hem te veel problemen op en ook hij moest afhaken.

Nieuw bloed in de band hoeft niet slecht uit te pakken. Met de nieuwe frontman Angus Norder (Nekrokraft) en drummer Chris Barkensjö (Lik) zijn de oud-leden, gitarist Patrik Jensen (The Haunted), gitarist Rikard Rimfält (Seance) en bassist Sharlee D'Angelo (Arch Enemy, ex-Mercyful Fate) de studio ingegaan voor de zesde studioplaat. Het resultaat is een rauw, ongepolijst geluid dat doet denken aan de begindagen van de band, eind jaren negentig. Producer Daniel Bergstrand heeft in de Dug Out Studio (Behemoth, In Flames, Meshuggah) gezorgd voor een moderne sound en dat is wat mij betreft de enige kritiek op deze plaat. Het klinkt toch een beetje te blikkerig.

Vanaf de furieuze opener Lavey-athan staat de nieuweling als een huis. Het uiterst catchy Zoroast doet daar nog een schepje bovenop. De raspende vocalen van Angus Norder passen uitstekend bij dit melodieuze, zwartgeblakerde geweld en in Netherworld Emperor gaat het tempo verder omhoog. Het duistere Escape From The Dunwich Valley heeft echt die zwartomrande vibe en behoort, ook vanwege het King Diamond-achtige orgeltje, tot mijn favorieten. Het groovende Nosferatu toont net als Zoroast aan dat Witchery een typisch Zweedse band is die weet hoe je toegankelijke nummers maakt. The Buring Of Salem tenslotte is een aanrader voor liefhebbers van Slayer-achtig beukwerk.

In His Infernal Majesty’s Service is het wachten waard geweest. Vooral Angus Norder blijkt een aanwinst voor Witchery. Aan deze plaat hebben Hank Shermann (Mercyful Fate), Jason Netherton (Misery Index) en Nicholas Barker (Lock Up) ook een bijdrage geleverd. Het album bevat niets vernieuwends, maar het is gewoon een erg goede plaat met een rauw, opzwepend karakter. Deze komt zeker boven het maaiveld uit.

Tracklist:
1. Lavey-athan
2. Zoroast
3. Netherworld Emperor
4. Nosferatu
5. The Burning Of Salem
6. Gilded Fang
7. Empty Tombs
8. In Warm Blood
9. Escape From Dunwich Valley
10. Feed The Gun
11. Oath Breaker

Score: 85 / 100

Reviewer: Marc
Toegevoegd: 13 januari 2017

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]