Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

31-10-2020

Rage - Strings To A Web
Jaar van release: 2010
Label: Nuclear Blast Records
Rage - Strings To A Web
De leden van Rage hebben voor de release van het nieuwe album Strings To A Web hoge verwachtingen gecreëerd. Wat dacht je van een uitspraak als "dit is de beste cd waar ik aan heb gewerkt!" (Victor Smolski), of de stelling van Peavy Wagner dat de cd het hoogtepunt van zijn carrière is. Statements die de indruk doen wekken dat we met een uiterst uniek stuk plaatwerk van doen hebben. Nou, na het beluisteren van de nieuwe cd valt dat reuze mee. Ik snap de bandleden wel, want het is een erg gevarieerd album geworden. Maar het beproefde recept sinds Unity van composities die akelig perfect in elkaar zitten en waarbij niets aan het toeval wordt overgelaten, is nog volop aanwezig. Dat maakt dat het niet met kop en schouders boven het andere werk van Rage steekt.

Het album opent sterk met een reeks knappe, stevige songs boordevol avontuurlijke gitaarloopjes. Beggars Last Dime valt hierbij op vanwege de lichtelijke hardrock-invloeden van AC/DC. Daarna is het tijd voor het pronkstuk, namelijk het 16 minuten durende Empty Hollow. Een nummer dat wederom wordt ondersteund door een orkest, iets wat Rage in het verleden vaker heeft gedaan. Het is niet eens een ingewikkeld stuk geworden en eigenlijk is het hoofdgedeelte Empty Hollow een normaal Rage-nummer. En in plaats van een normale solo-sectie, zijn er diverse stukken toegevoegd. Het komt niet echt samenhangend over allemaal, maar het is goed genoeg uitgevoerd. Het stuk is verdeeld over vijf tracks. Dus als je helemaal wild ben van het trippende instrumentale gedeelte, kun je gelijk doorskippen naar Fatal Grace.

Na al dat orkestrale geweld krijgen we de resterende vijf nummers van de cd voorgeschoteld. Kwalitatief weer dik in orde, maar de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat de aandacht aardig begint te verslappen. De cd is simpelweg te lang geworden. Daar komt ook bij dat Rage om de twee jaar een nieuwe cd uitbrengt. De Rage-moeheid begint daardoor er wat in te sluipen bij mij. De laatste cd Carved In Stone zit namelijk nog vers in het geheugen en het was beter geweest als Strings To A Web een jaartje later was uitgekomen. Er zullen heus wel die-hard fans zijn die dit niet zullen ervaren. Die zullen er zeker van kunnen genieten, want al bij al is Strings To A Web zeker geen halfslachtig werkje geworden.

Tracklist:
1. The Edge Of Darkness
2. Hunter And Prey
3. Into The Light
4. The Beggar's Last Dime
5. Empty Hollow
6. Strings To A Web
7. Fatal Grace
8. Connected
9. Empty Hollow (Reprise)
10. Saviour Of The Dead
11. Hellgirl
12. Purified
13. Through Ages
14. Tomorrow Never Comes

Score: 78 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 22 januari 2010

Koop dit album in

Meer Rage:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Rage - Strings To A Web
Reactie van yasemin op 23-01-2010 om 20:09u

kietie spele

Rage - Strings To A Web
Reactie van peetn op 24-01-2010 om 00:12u
Score: 85 / 100

RAGE MOEHEID OMDAT ZE OM DE TWEE JAAR CD UITBRENGEN?HOE WAS HET VROEGER WEL ..........TWEE PER JAAR VOOR ONS AL GEKENDE KLEPPERS..WAT WIL JE ? OM DE TIEN JAAR?

Rage - Strings To A Web
Reactie van Bastiaan op 24-01-2010 om 15:23u

Je capslock staat aan

Rage - Strings To A Web
Reactie van Jeffrey op 24-01-2010 om 23:41u

dit is de beste cd waar ik aan heb gewerkt!" (Victor Smolski), of de stelling van Peavy Wagner dat de cd het hoogtepunt van zijn carrière is.

Is ook niet zo geweldig moeilijke prestatie, matige band op een handjevol nummers na.

Rage - Strings To A Web
Reactie van Scheumke op 03-02-2010 om 11:54u
Score: 70 / 100

Ik kan best genieten van dit album moet ik zeggen (kan ook zijn omdat ik rage nog niet zo goed ken). Vindt vooral het openingnummer erg lekker. Geen top-album, maar zeker niet slecht te noemen.

Rage - Strings To A Web
Reactie van wyrm op 21-02-2010 om 12:18u
Score: 89 / 100

Ge-weldige cd!
Victor Smolski brengt alles waar hij aan werkt tot legendarische grootheid!