Helloween & Hammerfall in Tilburg
Enquête

Op Dynamo Metalfest spelen Death Angel, Dress The Dead, Exodus en Testament uit de Bay Area. Welke song van deze acts of van een band waarbij een lid van de gelegenheidsgroep Bay Area Interthrashional heeft gespeeld, wil jij het liefst op DMF 2022 horen?

D.R.I. – Beneath The Wheel
D.R.I. – The Five Year Plan
Death Angel – Seemingly Endless Time
Death Angel – Thrown To The Wolves
Death Angel – Voracious Souls
Dress The Dead – 1969
Exodus – Bonded By Blood
Exodus – The Toxic Waltz
Exodus – War Is My Shepherd
Forbidden – Chalice Of Blood
Forbidden – Step By Step
Heathen – Death By Hanging
Heathen – Hypnotized
Hirax – Bombs Of Death
Hirax – El Diablo Negro
Machine Head – Davidian
Machine Head – Old
M.O.D. – Get A Real Job
Testament – D.N.R. (Do Not Resuscitate)
Testament – Into The Pit
Testament – Over The Wall
The Boneless Ones – Keg Kept A Flowin'
Toxik – There Stood The Fence
Toxik – World Circus
een andere song van de bovengenoemde bands, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 19-09-2022.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andrea Ferro (Lacuna Coil) - 49
  • Ian Gillan (Deep Purple) - 77
  • Joey Tempest (Europe) - 59
  • John Deacon (Queen) - 71
  • Marco Coti Zelati (Lacuna Coil) - 47
  • Michael Todd (Coheed And Cambria) - 42
  • Steve Grimmett (Grim Reaper)† - 63
  • Steven Sanders (Spoil Engine) - 46
Review

Dark Age - Acedia
Jaar van release: 2009
Label: AFM Records

Dark Age - Acedia

Duitsland grossiert in (metal-)bands die het eigenlijk vooral in eigen land heel goed doen. Dat soort bands vallen je dan vaak op de Duitse festivals enorm op. Dark Age is ook zo'n band. De heren hebben al 15 jaar achter de rug en hebben intussen vijf releases op de conto, maar hier is, op een verdwaald optreden op Stonehenge (Steenwijk) en een handjevol optredens in Frankrijk na, alleen binnen de eigen langsgrenzen wat mee bereikt. Wellicht dat Acedia daar verandering in aan kan brengen.

Niet omdat het nou zo'n megabriljante plaat is, maar voornamelijk vanwege de populariteit van het genre dat deze oosterburen op plaat hebben gezet. We hebben het hier over de wat modernere melodeath in de trant van Soilwork, aangevuld met wat metalcore en Linkin Park-esque vocalen. Gitarist/vocalist Eike Freese heeft dit geheel in zijn eigen studio opgenomen en er geheel passend in bovenstaande beschrijving, een enorm gelikt product van gemaakt.

Maar laat ik nog even wat dieper op de muziek ingaan. In eerste instantie was ik blij verrast door de openingstrack Kingdom Nevercome. Een elektrische gitaar strumt een akkoord en vervolgens komt daar de drums ineens overheen alwaar de intussen toegevoegde tweede gitaar er een paar losse noten tegenaan gooit. Lekker polyritmisch en strak. Helaas komt de teleurstelling al bij de eerste break. Die klinkt gewoon te poppy. Een hoog dansbaarheidsgehalte voor de massa. Niets mis mee en zo, maar gewoon niet bijzonder. Dit hebben we allemaal al eens gehoord. En van dat niveau is zo'n beetje de hele plaat. Zeitgeist (Ghost In A Machine) bijvoorbeeld, is een Coal Chamber in zijn hoogtijdagen, Devote Yourself To Nothing zou zomaar op Linkin Park's Hybrid Theory kunnen hebben gestaan en 10 Steps to Nausea zou niet misstaan op Soilwork's Natural Born Chaos.

Het emo-gekweel, de verstaanbare grunts, de gevoelige gitaarsolo, het zit er allemaal in. Het is een heel gebalanceerd album met alle ingrediënten om deze band naar grotere hoogten te brengen. Hiermee kunnen ze de grote festivals wel af en stiekem merk ik dat ik nog een beetje mee zit te headbangen hier en daar ook.

Is originaliteit voor jou geen vereiste en hou je wel van de moderne melodeath dan zit je met deze plaat gebakken en kan je hem vrijwel blind aanschaffen. In dat opzicht is dit een erg geslaagd product. Vandaar ook, ondanks de kritische en negatieve toon van mijn review, een relatief hoog cijfer.

Tracklist:
1. Kingdom Nevercome
2. Devote Yourself to Nothing
3. Neon Gardens
4. Snake of June
5. Zeitgeist (Ghost in a Machine)
6. 10 Steps to Nausea
7. Halo Meridian
8. Underneath These Burdens
9. All the Unfulfilled
10. Babylon Riots
11. Myself Heretic
12. Vampyrez *

*Bonustrack. Niet op alle releases

Score: 79 / 100

Reviewer: Wouter
Toegevoegd: 13 december 2009

Helloween & Hammerfall in Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.