Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-06-2021

Dark Age - Live, So Far...(dvd)
Jaar van release: 2006
Label: Remedy Records
Dark Age - Live, So Far...(dvd)
Twee jaar geleden was ik onder de indruk van het vierde titelloze album van Dark Age. De lekkere up-tempo darkmetalsongs met veel melodie en afwisseling bleven hangen en deze Duitsers wonnen in eigen land vele zieltjes. Vorig jaar bestonden ze tien jaar en ze besloten om dit te vieren met een speciaal concert in Hamburg dat nu de hoofdmoot vormt van een heuse dubbel dvd.

Het concert bestaat uit een intro, dertien eigen songs, een overbodige drum-en gitaarsolo en een geslaagde cover van Metallica’s klassieker Creeping Death. Zanger Eike Freese’s grunt is uitstekend, maar zijn cleane zangpartijen klinken bij vlagen toch te geforceerd. Drummer André klinkt iets te hoekig, maar dat wordt weer rechtgetrokken door het uitstekende gitaarwerk van Jörn en de verruimende elektronica bijdrage van Martin. Er zijn gastbijdragen te horen van Nachtgarm van Negator en ook de heren van Pendragon en Torment staan wat mee te brullen tijdens Suicide Crew. De beelden zijn in orde, de montage redelijk en het geluid is vrij goed. Enkel de leadgitaarpartijen zijn bij vlagen om mysterieuze wijze gewoon niet te horen.

Het bonusmateriaal is verdeeld over twee dvd’s. We krijgen de videoclip van Zero voorgeschoteld alsook een hilarische poppenshow van headbangende figuurtjes op een zelfgemaakt klein podium. Moet je zien om te geloven. We krijgen ook een zeer lange “documentaire” aangeboden die vooral bestaat uit de nodige ongein. Een greep uit de selectie: de heren van Freedom Call die spacekoekjes eten, vrouwen die strippen, bandleden die voor tien euro een appelsien neuken, pissen in de douche, absintzuippartijen en in coma liggende fans. Een beetje veel van het goede, maar Life, So Far… is een charmante en aanzienbare dvd van een gemotiveerd klein Duits bandje. Een bandje dat alleen nog maar kan groeien.

Tracklist Live Show:
1. Intro
2. Fix The Focus
3. Daily Combat
4. Chaos Of The Gods
5. Neokillers
6. Insomnia
7. Guitar Solo
8. Storm
9. Last Words
10. Neurosis 404
11. Trial By Fire
12. Suicide Crew
13. Drum Solo
14. Creeping Death
15. Dare To Collapse
16. The Fall
17. Zero
+ bonusmateriaal

Score: 77 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 17 juni 2006

Koop dit album in

Meer Dark Age:

[ Terug naar de Album Reviews ]