Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

15-06-2021

Dark Age - Dark Age
Jaar van release: 2004
Label: Remedy Records
Dark Age - Dark Age
Dark Age is een band die maar door een heel kleine groep metalfans wordt begrepen en geapprecieerd. De meeste metalfans die in contact komen met muziek van deze Duitsers zeggen altijd 'wat een saai gedoe', 'kankerband' of 'kutmuziek van kut Duitsers'. Ik moet bekennen: ik heb altijd tot die grote groep metalfans behoort. De vier eerste albums van deze band vond ik op een paar uitstekende nummers altijd erg saai. Ik heb uiteraard niets tegen dark metal maar traag, slepend gedoe zonder kop en staart, dat trek ik niet. Ik heb vorig jaar op Wacken Open Air nog twee nummers van deze band aanschouwt maar dat kon me al helemaal niet beroeren.

Volgens mij heeft de band zich ook gerealiseerd dat doorbreken op deze manier niet mogelijk was. En dus hebben ze voor dit album hun stijl omgegooid. Speelde de band vroeger vrij trage dark metal met saaie refreinen, dan krijgen we nu een vette portie dark metal met death metal invloeden voorgeschoteld! Van een verrassing gesproken! De zangpartijen van Eike Freese zijn ook erg verbeterd (zelfs de cleane zang klinkt goed deze keer!). De muziek is strakker, harder, boeiender en voor de eerste keer weet deze band me emotioneel toch een beetje te raken.

Up-tempo numers zoals 'Fix the focus' en het coole 'Dare to collapse' (beste nummer van deze schijf met niemand minder dan Johan Edlund van Tiamat op zang!) en de uitstekende cover van de Ozzy Osbourne klassieker 'Suicide solution'. Kortom, het bewijs is weer eens geleverd: mirakels bestaan nog. Ik kan echt niets slecht over dit schijfje zeggen en kan het ook aanraden aan fans die houden van melodieuze en afwisselende dark metal. Er komt trouwens binnenkort ook een live dvd van deze heren uit. Dit album is voor mij de verrassing van de maand.

Tracklist:
1. Fix the focus
2. Zero
3. Dare to collapse
4. Pulse of minority
5. Neokillers
6. Nikita
7. My own darkness
8. Neurosis 404
9. The elegy of the forgotten science
10. Suicide solution

Score: 77 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 5 mei 2004

Koop dit album in

Meer Dark Age:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van WorldOfMetal op 03-06-2004 om 22:20u
Score: 90 / 100

Dit is een heel goed album. Ik hoor nog maar weinig doom terug. Het is gewoon een sterke melodieuze death metalplaat, met lekker krachtige gruntstukken goed afgewisseld met de, vaak in refreinen, cleane zang. Het doet me soms wat aan Soilwork denken, alleen dan minder electronisch.

Reactie van Niels T op 03-02-2008 om 13:23u
Score: 90 / 100

Vette plaat en de nieuwe Minus Exitus is nog beter het gaat dus echt de goede kant op met deze band.
en heeft inderdaad wel wat weg van Soilwork.