Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

19-10-2020

Jam Pain Society - Black Light Messiah
Jaar van release: 2008
Label: Locomotive Music

Jam Pain Society - Black Light Messiah

Het uit de Verenigde Staten afkomstige Jam Pain Society gooit naar eigen zeggen een berg stijlen door elkaar om uit te komen bij iets unieks. Nu valt dat unieke en diverse eigenlijk wel mee, want het is vooral popperige metal wat de klok slaat met flink veel industrial effecten. Het doet me nog het meeste denken aan Rob Zombie met een ontzettend knappe zangeres. Black Light Messiah is hun debuutalbum en telt maar liefst twaalf songs.

Op het eerste gezicht is dit album erg sterk en hakt opener So Here It Is er flink in, maar daarna zwakt het toch wat af. De songs zijn erg toegankelijk en moeten het vooral hebben van de ruwe energie die ze uit proberen te stralen. Wanneer het tempo dan ook wat inzakt, is het niet moeilijk om de interesse te verliezen, zeker met zoveel verschillende nummers die soms amper te onderscheiden zijn.

The Ride is voor de band zelf een ontzettend interessant nummer, want ex-KISS-gitarist Ace Frehley speelt er op mee. Persoonlijk vind ik de naam weinig toevoegen, want ik heb niet het idee dat wat hij hier doet nu zo bijzonder is en niet door een ander gedaan zou kunnen worden. Een leuk feitje en flinke promotie voor de band is het echter wel. Al met is het album aardig en heeft het zo zijn momenten met lekkere uptempo songs, maar op een volgend album zouden wat interessantere nummers niet misstaan.

Tracklist:
1. So Here It Is
2. Wasted
3. You Made Me
4. Secret
5. Monster Mind
6. 7-Second Smile
7. The Ride
8. Erase You
9. Choose Your Machine
10. Wrapped Around
11. Hero
12. Flavor

Score: 70 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 25 april 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]