Enquête

Welke protestsong over de impact van de mensheid op de natuur of het klimaat spreekt jou het meest aan?

Annihilator – Stonewall
Atheist – Mother Man
Cattle Decapitation – Manufactured Extinct
Disturbed – Another Way To Die
Earth Crisis – Inherit The Wasteland
Gojira – Amazonia
Kamelot – The Human Stain
Kreator – Toxic Trace
Lamb Of God – Reclamation
Megadeth – Countdown To Extinction
Metallica – Blackened
Napalm Death – On The Brink Of Extinction
Nevermore – Matricide
Nuclear Assault – Critical Mass
Ozzy Osbourne – Revelation (Mother Earth)
Parkway Drive – Dark Days
Sacred Reich – Crimes Against Humanity
Saxon – Hole In The Sky
Sepultura – Biotech Is Godzilla
Soundgarden – Hands All Over
System Of A Down – ATWA
Tesseract – Eden
Testament – Greenhouse Effect
Vektor – Dying World
een andere protestsong over milieu- of klimaatproblemen

[ Uitslag | Enquêtes ]

  27 januari:
 • Bullet For My Valentine
 • 29 januari:
 • Ann My Guard en Kingfisher Sky
 • Fleddy Melculy en Rise A Thousand
 • Up The Irons
Kalender
Vandaag jarig:
 • Daniel González (Darksun) - 41
 • Heikki Pöyhiä (Twilightning) - 41
 • Huddie "Lead Belly" Ledbetter† - 134
 • Jarpen (Elvenking) - 44
 • Kita (Lordi) - 48
 • Louie Clemente (Testament) - 57
 • Melissa Bonny (Ad Infinitum) - 29

Vandaag overleden:
 • Jimmy Bain (Dio) - 2016
Review

Imagika - Feast For The Hated
Jaar van release: 2008
Label: Locomotive Records
Imagika - Feast For The Hated
Twee jaar geleden maakte het Californische Imagika enorm indruk op me met My Bloodied Wings. De ijzersterke thrash/powermetal klonk me zo fris en energiek in de oren dat het prompt boven aan mijn jaarlijst van 2006 eindigde. Ondanks de overtuigingskracht van het album, is het destijds niet gereleased in Europa. En zo wil het geval dat wij Europeanen ons dit jaar mogen verheugen op maar liefst twee Imagika albums.

Imagika is een onbekende maar zeker geen nieuwe band, bestaat al sinds 1993 en is inmiddels alweer toe aan haar 6e studioalbum. Belangrijkste inspiratiebron is overduidelijk Bay Area thrash, maar waar de energie uit dit genre bewaard blijft, worden er ook powermetalinvloeden toegevoegd. Opnieuw laat Imagika zich met Feast For The Hated van al haar kanten zien. Zo opent het album lekker heftig met Waking A Dead Man, dat in veel opzichten weg heeft van een Testament-nummer. Bleed As One Appease The Gods is zoals het merendeel van het album een erg stevig nummer, maar met een bombastisch aangezet refrein (doet trouwens erg denken aan Iced Earth). De snelheid zit er goed in bij Imagika en in dit opzicht komen ze een stuk enthousiaster over dan vele andere thrash/powermetalbands, de vraag rijst zelfs of Imagika niet beter is aan te duiden als thrashmetal. Feast For The Hated, The Sick Sense en afsluiter Succubus (met gastzangeres) worden echter wat rustiger ingeluid en bieden daarom meer diepgang. Bovendien is New Power Rises een lekker snel en typisch powermetalnummer, een van de sterkste nummers van het album.

Het al eerder genoemde enthousiasme van Imagika is een van haar sterkste punten, maar heeft met zanger Norman Skinner een ander sterk punt in huis. Deze man gebruikt een diversiteit aan zangstijlen die ik maar zelden hoor. Doorgaans gebruikt hij stevige, vaak wat rauwe zang, maar in elk nummer komt eveneens zijn heldere, emotionele zang naar voren. Als bonus zet Skinner ook geregeld zijn scherpe kopstem in en worden er zelfs grunts gebruikt. Deze diversiteit aan zangstijlen gaat soms ten koste van de zuiverheid en Skinner wordt er wel eens van beticht er een tikkie naast te zitten. Pure muggenzifterij, juist vanwege de diversiteit van Skinner.

Als ik Feast For The Hated en voorganger My Bloodied Wings naast elkaar leg, moet ik concluderen dat Imagika My Bloodied Wings helaas niet heeft weten te overtreffen. Feast For The Hated is thrashender dan de voorganger, maar is qua compositie en herkenbaarheid van de nummers minder sterk. Alsnog is Feast For The Hated een geweldig album en is Imagika een echte aanrader voor liefhebbers van bands als Iced Earth, Testament en Mystic Prophecy.

Tracklist:
1. Waking A Dead Man
2. Your Creator
3. Bleed As One Appease The Gods
4. Behind Immoral Eyes
5. Feast For The Hated
6. Thinning Out The Herd
7. The Sick Sense
8. New Power Rises
9. Held Beneath
10. Succubus

Score: 82 / 100

Reviewer: Teun
Toegevoegd: 5 juni 2008

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.