Enquête

Welke protestsong over de impact van de mensheid op de natuur of het klimaat spreekt jou het meest aan?

Annihilator – Stonewall
Atheist – Mother Man
Cattle Decapitation – Manufactured Extinct
Disturbed – Another Way To Die
Earth Crisis – Inherit The Wasteland
Gojira – Amazonia
Kamelot – The Human Stain
Kreator – Toxic Trace
Lamb Of God – Reclamation
Megadeth – Countdown To Extinction
Metallica – Blackened
Napalm Death – On The Brink Of Extinction
Nevermore – Matricide
Nuclear Assault – Critical Mass
Ozzy Osbourne – Revelation (Mother Earth)
Parkway Drive – Dark Days
Sacred Reich – Crimes Against Humanity
Saxon – Hole In The Sky
Sepultura – Biotech Is Godzilla
Soundgarden – Hands All Over
System Of A Down – ATWA
Tesseract – Eden
Testament – Greenhouse Effect
Vektor – Dying World
een andere protestsong over milieu- of klimaatproblemen

[ Uitslag | Enquêtes ]

  17 februari:
 • Decapitated, Black Tongue, Archspire en Inferi
 • Inhumate, Teethgrinder en Distaste
Kalender
Vandaag jarig:
 • Adam "Desecrator" Malinowski (Behemoth) - 45
 • Alex Varkatzas (Atreyu) - 40
 • Antero Manninen (Apocalyptica) - 49
 • Erlend Hjelvik (Kvelertak) - 37
 • Igor Leiva Benavides (Poema Arcanus) - 47
 • Jussi Rautio (Battlelore) - 44
 • Kai Hansen (Gamma Ray) - 59
 • Matthieu Plana (Heavenly) - 44
 • Mauricio Nader (Six Magics) - 41
 • Sami Lopakka (Sentenced) - 47
 • Simone Simons (Epica) - 37
 • Steve Asheim (Deicide) - 52
Review

Imagika - Worship
Jaar van release: 1998
Label: Headless Corpse
Imagika - Worship
Top of flop? Het ligt dicht bij elkaar. Tegenwoordig wordt deze keuze niet eens zozeer meer bepaald door de muzikale kwaliteiten, maar eerder door slimme marketing en in het oog springende verpakkingen. In de jaren negentig was dat nog een stukje erger. Metal speelde zich grotendeels af in de underground en traditionele genres hoefden al helemaal niet op veel bijval te rekenen. Binnen de kortste keren belandden veel producten in de koopjesbakken, waar ze in veel gevallen tot op de dag van vandaag nog vertoeven.

Dat geldt ook voor Worship van Imagika. Iedere metalfan die wel eens op beurzen komt, zal deze cd hebben zien liggen. Opvolger And So It Burns duikt nog net een stukje vaker op, maar ook Worship zal nooit de boeken ingaan als een succesvolle plaat. Toch vreemd voor een band die momenteel behoorlijk furore maakt met sterke power thrash metal. Nog vreemder is dat de speelstijl van dit album niet eens zo ver van de hedendaagse Imagika af ligt.

Drie euro kostte het album me en ik beschouw het nog steeds als één van de gaafste Amerikaanse thrashplaten uit de latere jaren negentig. Imagika was en is een ongelofelijk getalenteerde band. De spectaculaire mix van US power metal en technische thrash op deze plaat is namelijk geweldig. Alle twaalf nummers zijn luisteravonturen die bol staan van de inventieve riffs, stoere zang en uiterst effectieve tempowisselingen. Neem de superzware riff uit Court Of Confusion. Daar spat meer inspiratie en spelplezier vanaf, dan bij menig hedendaags retrothrashbandje. Over een nummer als The Sky Is Falling is dat eveneens te zeggen. De song steekt behoorlijk complex in elkaar, maar is opgesierd met spannende melodielijnen, geweldige solo´s en een catchy refrein, zodat de toegankelijkheid bewaard wordt.

In principe valt voor elk nummer wel een lofzang te houden, maar kort gezegd is Worship een enorm ondergewaardeerd album. De songs zijn complex en vergen wat geduld van de luisteraar, maar na enige tijd groeit deze plaat uit tot een blijvertje. Met dank ook aan de naargeestige uithalen van zanger David Michael die het misschien niet van een groots bereik moet hebben, maar wel van een flinke dosis personality. Op sommige momenten doet de man sterk denken aan Randy Rampage (ex-Annihilator) en dat is natuurlijk niet verkeerd.

Imagika is een band die inventiviteit heel natuurlijk samen laat gaan met strakke harde metal. Fans van intelligent geschreven US power thrash kunnen hier niet omheen. Duik die koopjesbak eens in, het loont de moeite.

Tracklist:
1. Golgotha
2. The Conflict
3. Court Of Confusion
4. The Sky Is Falling
5. Worship
6. Hall Of Desire
7. Devour
8. The Way
9. Precious Life
10. Of Weaker Men
11. Redemption
12. Beyond

Score: 85 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 22 juli 2010

Imagika - Worship
Reactie van Teun op 22-07-2010 om 12:39u

Tof, deze moet ik nog van ze luisteren! Recenseer gelijk even het album van dit jaar van ze Jeroen! ;] (anders doe ik hem :)

Imagika - Worship
Reactie van zjoske op 20-08-2010 om 23:19u

Helemaal eens met deze review, ik heb zelf 3 cd's van deze band. Worship, And so it burns & Devil on both sides staan in mijn verzameling en inderdaad allemaal gekocht voor de welbekende appel en een ei. Dit is inderdaad een ondergewaardeerd gezelschap en ik kan iedereen aanraden de band een kans te geven als je ooit in de gelegenheid bent om een van hun cd's te beluisteren. je zult er geen spijt van krijgen.

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.