Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Chiraw - Dark Frequencies
Jaar van release: 2007
Label: Eigen beheer
Chiraw - Dark Frequencies
Nederland boert goed op het gebied van moderne innovatieve metalbands. Textures bracht weer een uitstekend album uit en het eveneens Nederlandse Chiraw weet ook dubbeldik te overtuigen met deze eerste full length.

Textures is misschien wat progressiever dan Chiraw, maar de bands hebben ook overeenkomsten. Zo zijn daar de woest kolkende muzikale passages en de wisselwerking tussen agressieve en clean zang. Chiraw blinkt op dat vlak uit in variatie. Zanger Robin de Groot blaast iedereen omver met brute grunts en furieus geschreeuw, maar op gezette tijden weet hij ook te overtuigen met zuivere zangpartijen. De muziek omvat ookal zo'n veelheid aan stijlen. Spetterende geweldserupties die aan metalcore doen denken gaan hand in hand met spookachtige intro's die soms zelfs aan black metal refereren. De handen worden ook niet omgedraaid voor een agressieve blastbeat en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het geluid bevat gelukkig ook een flinke dosis melodie, waardoor variatie het sleutelwoord blijft.

Het is genieten geblazen met ijzersterke nummers als Dominion of het ferme Final Solution. De schijf heeft vaart en er wordt overal uitstekend gemusiceerd. Aparte vermelding verdient wat dat betreft ook het lompe riffwerk van gitarist Gep. De man weet zijn zware gitaarmuur af en toe ook te doorbreken met sinistere gitaartokkels, waardoor ook op dat vlak de aandacht vast wordt gehouden. De productie is dan ook nog eens vet te noemen. Met onder andere Jochem Jacobs van Textures achter de knoppen werd voor een vette sound gezorgd.

Het is jammer dat deze band nog geen label heeft gevonden, want met dit soort kwalitatief sterk materiaal zou je dat toch wel een keer verwachten. De band heeft niet voor niets de Metal Bash gewonnen (slechts een jaar na oprichting) van 2006. Nu maar hopen dat er snel een contract getekend kan worden, zodat deze schijf fatsoenlijk in de winkels ligt. Samen met de nieuwe Textures cd een pareltje van Nederlandse bodem.

Tracklist
1. Dominion
2. 3AM
3. Revolve
4. Eclipse
5. Dark Frequencies
6. The Void
7. Vacant
8. Insomnia
9. Perfect Gift
10. Final Solution
11. The Omen
12. Unleashed

Score: 85 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 3 mei 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Bryan op 03-05-2008 om 15:21u

Vette review! Goddomme nog nooit samengespeeld. Almeloooo for the kill!!!

Reactie van Joris op 01-06-2008 om 18:08u
Score: 95 / 100

"De" nieuwe band van Nederland!!! Zonder twijfel!!!