Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

15-05-2021

Lizzy Borden - Appointment With Death
Jaar van release: 2007
Label: Metal Blade Records
Lizzy Borden - Appointment With Death
Veel jonge metalfans zijn niet bekend met het werk van Lizzy Borden. Dat is ook begrijpelijk want de band rond de gelijknamige Amerikaanse zanger bracht na 1989 maar één nieuw album (Deal With The Devil) uit in 2000 en was amper in Europa te bewonderen. En eigenlijk is dat jammer want de paar pareltjes die deze band in de 80’s maakte moeten niet zo heel veel onder doen voor oude Iron Maiden elpees en Lizzy Borden is toch wel een topzanger. Zijn Alice Cooper-achtige shows bevatten ook de nodige humor.

Verrassend genoeg verschijnt er nu weer eens een nieuw album. En om maar direct met de deur in huis te vallen: dit is het beste pure heavy metal album van 2007. De productie en klank is modern, maar voor de rest is het puur 80’s genot. De riffs zijn fraai, de songs zijn zeer pakkend, Lizzy zingt nog opvallend hoog en zuiver en dit Appointment With Death is tot in de puntjes verzorgd. Let maar eens op de mooie gitaarsolo’s die zijn ingespeeld door mensen als Dave Meniketti (Y&T), George Lynch (Dokken), Corey Beaulieu (Trivium) en zelfs ex-Morbid Angel gitarist Erik Rutan.

Luister maar eens naar songs als Bloody Tears en het verslavende Somethin’s Crawlin en overtuig jezelf. Ken je Lizzy Borden nog niet, check dan eerst maar eens Youtube waar je fraaie oude concertbeelden kunt vinden.

Tracklist:
1.Abnormal
2.Appointment With Death
3.Live Forever
4.Bloody Tears
5.The Death Of Love
6.Tomorrow Never Comes
7.Under Your Skin
8.Perfect World (I Don't Wanna Live)
9.Somthin’s Crawlin
10.(We Are) The Only Ones
11.The Darker Side

Score: 85 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 28 december 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]