Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

10-05-2021

Manowar - Gods Of War Live
Jaar van release: 2007
Label: Magic Circle Music
Manowar - Gods Of War Live
De laatste jaren heeft Manowar een stortvloed aan live dvd's uitgebracht, maar aan een live cd ontbrak het. Goed, sinds de vorige live plaat Hell On Stage heeft deze Amerikaanse band ook maar twee studio albums uitgebracht, waarvan Gods Of War dit voorjaar verscheen. Deze nieuwe live dubbel-cd werd op de tour voor dat album opgenomen, en heet dan ook toepasselijk Gods Of War Live (al moet je de tekens op de cover daarvoor wel ontcijferen).

Het album bevat nagenoeg dezelfde tracklist als het optreden wat ik van ze zag in Dortmund, al is Secret Of Steel verplaatst. Het betreft niet een opname van 1 concert, maar de nummers zijn op diverse plaatsen opgenomen en aan elkaar gemixt. Door het gebrul van het publiek merk je dat toch niet. Waar het bij live albums vooral om gaat is dat ze het live gevoel goed overbrengen. Op dat gebied is Gods Of War Live wel geslaagd. De band klinkt redelijk rauw, en hier en daar zijn nog wel wat kleine foutjes te bespeuren, maar dat hoort is juist een van de charmes van een live album. Wat ook van belang is is dat de tracklist goed is. Ook dat is bij dit album in orde.

De eerste disc bevat oude nummers, inclusief diverse minder vaak gespeelde nummers, en is lekker mee te brullen. Schijfje twee bevat de nummers van het meest recente album, Gods Of War. Niet heel het album, maar alleen de tweede helft. Helaas moet je het doen zonder de beelden, want de show die erbij hoorde voegde in dit geval echt veel toe aan de belevenis. Als bonus staat er toch nog wat beeldmateriaal op de schijf, van het nummer Gods Of War, inclusief de beelden die tijdens de show op de achtergrond geprojecteerd werden. Het geeft de sfeer van het concert goed weer, en het is hopelijk een voorbode voor een dvd van deze tour (want de Manowar dvd's zijn gaver dan de live cd's).

Daar waar de dvd's van Manowar je laten zien wat je mist als je niet naar een show kan, is deze live cd denk ik toch vooral leuk voor de mensen die juist wel bij een van de optredens waren, of de fans die enkele oude krakers live willen horen.

CD 1:
1. Manowar
2. Call To Arms
3. Gloves Of Metal
4. Each Dawn I Die
5. Holy War
6. Mountains
7. The Oath
8. Secrets Of Steel
9. Son Of William's Tale
10. The Gods Made Heavy Metal
11. Die For Metal
12. Kings Of Metal
13. Warriors Of The World United
14. Black Wind, Fire And Steel

CD 2:
1. The Blood Of Odin
2. The Sons Of Odin
3. Glory Majesty Unity
4. Gods Of War
5. Army Of The Dead
6. Odin
7. Hymn Of The Immortal Warrior
8. The Crown And The Ring

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 14 juli 2007

Koop dit album in

Meer Manowar:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Manowar - Gods Of War Live
Reactie van Metlakev op 15-07-2007 om 15:14u

Ik kan weinig positiefs zeggen over Manowar. Power Metal is zowiezo mijn ding niet. Maar Battle Hyms en Brothers of Metal kan mij wel bekoren

Manowar - Gods Of War Live
Reactie van Apenkoetje op 19-07-2007 om 14:32u
Score: 75 / 100

Manowar is gaaf, power metal niet. Daaruit maak ik op dat het geen power metal is.

Manowar - Gods Of War Live
Reactie van youri op 17-05-2009 om 16:56u
Score: 100 / 100

Manowar kills!!!!!