Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

Silent Force - Walk the Earth
Jaar van release: 2007
Label: AFM Records
Silent Force - Walk the Earth
Een nieuw levensteken van Silent Force is altijd weer een heugelijk feit. De Duitse band gaat immers al enige jaren aan de haal met één van de betere zangers binnen het genre. Men is zich bewust van de kwaliteiten van de beste man en de Amerikaanse D.C. Cooper is hier dan ook weer volop aanwezig.

Muzikaal bewandelt de band niet echt nieuwe paden. Men gaat gewoon verder waar men op het vorige succesvolle Worlds Apart is opgehouden. De muziek is nog steeds te omschrijven als een mengsel tussen melodieuze power metal en klassieke hard rock.
Wederom is het geheel overtuigend. De band trapt gelijk lekker af met het vlotte Man & Machine en blijft vrijwel de gehele plaat op een zelfde hoog niveau. Het gitaarwerk is uiteraard bovengemiddeld en niet meer dan eens vecht gitarist Alexander Beyrodt een vurig duel uit met toetsenist Torsten Röhre.

De productie van het album is weer keurig afgewerkt. Alle instrumenten knallen als vanouds, zoals het hoort. De band is gelukkig niet zoals vele landgenoten verzonken in voortdenderende blije riffs en melodietjes, maar neigt af en toe (ook dankzij de productie) meer naar het zwaardere Amerikaanse metal geluid.
En meneer Cooper? Die doet wat hij altijd doet. Hij heeft het album op fantastische wijze van vocalen voorzien. Een rauwe uithaal hier, een ferm bijtend refrein daar of een gevoelig gezongen passage, de man heeft er kennelijk geen enkel probleem mee.

Hoewel de band er misschien niet gigantisch uitschiet wat betreft de kwaliteit tussen alle andere power metal bands van vandaag de dag, doet men wel weer gewoon waar men goed in is. Het maken van een bijzonder lekker in het gehoor liggend potje metal. Geen grote verrassingen, maar wel een uitstekend verzorgd album. Daar doen we het voor.

Tracklist
1. Man & Machine
2. Walk the Earth
3. Point of No Return
4. In From the Dark
5. The King of Fools
6. The Child Within
7. Goodbye My Ghost
8. Save Me From Myself
9. My Independence Day
10. Blind Leading the Blind
11. Running Through the Fire
12. Picture of a Shadow

Score: 82 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 19 februari 2007

Koop dit album in

Meer Silent Force:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Erik op 21-02-2007 om 10:16u
Score: 83 / 100

Lekker album! DC Cooper is lekker op dreef. Het begin van het nummer walk the earth lijkt verdacht veel op een nummer van Thunderstone. En Goodbye my ghost heb ik ook al ergens anders gehoord en dan vooral refrein en keyboard(paradise lost?)

Reactie van speedfreak op 23-02-2007 om 20:33u
Score: 85 / 100

Degelijk maar toch lekker om naar te luisteren.

Reactie van Zwaargeschapen op 04-03-2007 om 14:39u
Score: 92 / 100

Fantastische release alweer van Silent Force, na de eerste zwalkende albums heeft men met Worlds Apart een ijzersterk en vooral consistent album afgeleverd, en deze lijn wordt voortgezet op Walk the Earth. Vindt nog steeds Worlds Apart hun beste album maar tE ligt niet ver achter. Heerlijke CD!

Reactie van Sner op 19-04-2007 om 17:07u
Score: 80 / 100

Bij mij stond net ''Walk the earth'' aan en ik dacht idd ook van ''he, ik heb Thunderstone toch helemaal niet in mn playlist gezet..?'' hehe. Voor de rest prima cd!