Enquête

Deze zomer gaat Iron Maiden in het Gelredome en op Graspop overwegend oude klassiekers spelen. Daarna wil de band echter tijdens een (intiemere) zaaltournee het recente dubbelalbum Senjutsu integraal spelen. Kijk jij daar naar uit?

Ja, ik wil Senjutsu graag in zijn geheel live horen
Heel Senjutsu hoeft van mij niet zonodig, maar ik ga toch wel
Ik moet er nog eens over nadenken of ik naar die tournee wil
Ik zou het op een festival bekijken, maar ga niet naar een aparte zaalshow
Ik vind Iron Maiden live leuk, maar sla de Senjutsu-tour liever over
Ik ga alleen naar shows waarbij Iron Maiden vooral oude nummers speelt
Ik hoef Iron Maiden sowieso niet (meer) live te zien, ongeacht de setlist
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

    25 februari:
  • Atheist, Cadaver, Hideous Divinity, From Hell en Typhus
Kalender
Vandaag jarig:
  • João Paulo Martins (Ramp) - 50
  • Miika Juhani Hostikka (Sinamore) - 43
  • Ricardo Confessori (Shaman) - 53

Vandaag overleden:
  • Bruce Corbitt (Rigor Mortis) - 2019
Review

Silent Force - Worlds Apart
Jaar van release: 2004
Label: Noise Records
Silent Force - Worlds Apart
Na de uitstekende vorige plaat 'Infatuator' van deze Duits/ Amerikaanse power metal band is Silent Force terug met een nieuw album dat de titel 'Worlds Apart' heeft meegekregen. Het vorige album beviel mij zeer vanwege de prachtige zangpartijen van D.C. Cooper en nu is dat niet anders, want de man heeft niets geen kracht van z'n gouden stembanden verloren.

Het album bevat 12 uitstekende nummers en de cd gaat absoluut geen moment vervelen. Gitarist Alex Beyrodt trakteert ons op goed gitaarspel, wervelende solo's en zo nu en dan enkele progressieve uitstapjes. Deze progressieve elementen zijn niet alleen te ontdekken in de gitaarpartijen, maar ook de keyboards weten soms een uitermate progressieve partij neer te zetten.

Van de 12 nummers zijn toch wel Heroes (opgedragen aan de brandweermannen die stierven bij de aanslag op het WTC) , Spread your Wings en Iron Hand het meest indrukwekkend. Typische melodieuze power metal, maar toch zodanig spetterend uitgevoerd dat het de luisteraar niet de keel zal gaan uithangen. De zang is natuurlijk geweldig (voornamelijk in de ballad 'Spread your Wings') en de hoogstaande muzikale prestaties versterken het gevoel van verzadiging na afloop van de cd natuurlijk alleen maar. De cd duurt ook nog eens bijna een uur en je hebt dan ook echt waar voor je centen, aangezien alles ook dat hele uur blijft boeien.
Neem daarbij de uitstekende productie en de goed verzorgde hoes en we hebben weer een knallende power metal release in handen. Origineel is het allemaal niet, maar het blijft allemaal nog even pakkend en stampend als jaren geleden. Silent Force krijgt wederom mijn zegen! Gaaf album!

Tracklist
1. Riding the Storm
2. No One Lives Forever
3. Hold On
4. Once Again
5. Master Of My Destiny
6. Heroes
7. Death Comes in Diguise
8. Merry Mistrel
9. Spread Your Wings
10. Iron Hand
11. Heart Attack
12. Worlds Apart

Score: 85 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 12 september 2004

Meer Silent Force:

Silent Force - Worlds Apart
Reactie van Arctica op 20-09-2004 om 14:39u
Score: 95 / 100

super album :)

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.