Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

12-05-2021

Silent Force - Infatuator
Jaar van release: 2001
Label: InsideOut Music
Silent Force - Infatuator
Infatuator is de tweede cd van Silent Force, de band rond gitarist Alex Beyrodt en zanger DC Cooper. Ze maken power metal die het meest doet denken aan Gamma Ray en Judas Priest. Originaliteit is ver te zoeken op deze cd. Een probleem is dit echter niet, want wat we verder te horen krijgen is wél goed.

Het eerste deel van de cd wordt gedomineerd door voornamelijk snelle tracks. Zoals het titelnummer, dat Rob Halford-achtige zang laat horen van Cooper. En ze gaan evensnel door met prima nummers als Fall Into Oblivion, Promised Land en het erg melodieuze We Must Use The Power. All Guns Blazing is een cover van Judas Priest en wordt goed uitgevoerd.

Hierna volgt een trilogy die het verhaal volgt van de film The Gladiator. Het eerste nummer Cena Libera is eigenlijk een erg kort intro van het tweede nummer Gladiator. Dit is weer een lekker snel nummer met erg goede melodieen. En ook The Blade is weer supersnel, maar komt in het midden wel tot een mooi rustpunt. Om vervolgens weer erin te knallen met mooie gitaar- en keybordsolo's. Deze trilogy is meteen het beste wat dit album te bieden heeft.

Het tempo van het album zakt hierna drastisch in met de semi-ballad Hear Me Calling en het mid-tempo nummer World Aflame. Daarna volgt de ballad In Your Arms. Hier wordt een zangeres van stal gehaald. Mooi, maar verder niet zo speciaal. En de afsluiter van dit album is Northern Lights, wat een instrumentaal stukje is dat een spaanse gitaar bevat.

Infatuator is een prima album met goede productie. DC Cooper is een erg goede zanger en de rest van de muzikanten mogen er ook wezen. Fans van Helloween, Gamma Ray etc. zullen dit album dan ook makkelijk kunnen verteren.

Tracklist:
1. Infatuator
2. Fall into oblivion
3. Hear me calling
4. Promised land
5. We must use the power
6. All guns blazing
7. Cena libera
8. Gladiator
9. The blade
10. Last time
11. World aflame
12. In your arms
13. Northern lights

Score: 80 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 30 januari 2002

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]