Helloween & Hammerfall in Tilburg
Enquête

Op Dynamo Metalfest spelen Death Angel, Dress The Dead, Exodus en Testament uit de Bay Area. Welke song van deze acts of van een band waarbij een lid van de gelegenheidsgroep Bay Area Interthrashional heeft gespeeld, wil jij het liefst op DMF 2022 horen?

D.R.I. – Beneath The Wheel
D.R.I. – The Five Year Plan
Death Angel – Seemingly Endless Time
Death Angel – Thrown To The Wolves
Death Angel – Voracious Souls
Dress The Dead – 1969
Exodus – Bonded By Blood
Exodus – The Toxic Waltz
Exodus – War Is My Shepherd
Forbidden – Chalice Of Blood
Forbidden – Step By Step
Heathen – Death By Hanging
Heathen – Hypnotized
Hirax – Bombs Of Death
Hirax – El Diablo Negro
Machine Head – Davidian
Machine Head – Old
M.O.D. – Get A Real Job
Testament – D.N.R. (Do Not Resuscitate)
Testament – Into The Pit
Testament – Over The Wall
The Boneless Ones – Keg Kept A Flowin'
Toxik – There Stood The Fence
Toxik – World Circus
een andere song van de bovengenoemde bands, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 19-09-2022.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andrea Ferro (Lacuna Coil) - 49
  • Ian Gillan (Deep Purple) - 77
  • Joey Tempest (Europe) - 59
  • John Deacon (Queen) - 71
  • Marco Coti Zelati (Lacuna Coil) - 47
  • Michael Todd (Coheed And Cambria) - 42
  • Steve Grimmett (Grim Reaper)† - 63
  • Steven Sanders (Spoil Engine) - 46
Review

Body Count - Murder 4 Hire
Jaar van release: 2006
Label: Escapi Music
Body Count - Murder 4 Hire
Begin jaren 90 was Body Count controversieel. Zoals ze het zelf al zeiden, wat zijn dat voor zwarten die rockmuziek maken? Ze wisten wel de smeris van Los Angeles zo ver te krijgen dat die gingen protesteren bij hun platenbaas, die vervolgens het nummer Cop Killer van de cd afhaalde. Body Count was destijds vrij uniek, en met vaak hilarische teksten wisten ze toch wat maatschappelijke problemen aan de kaak te stellen, zoals racisme en drugsgebruik. De band moest het vooral hebben van de teksten, want de muziek was niets bijzonders, maar ragde er toch best lekker op los. Het titelloze debuut werd gevolgd door een volwassener Born Dead, wat onterecht neergesabeld werd. Album nummer drie, Violent Demise: The Last Days werd weer beter ontvangen, maar toch zal Body Count altijd herinnerd worden om het debuutalbum. En ondergetekende moet bekennen dat Body Count toch tot een van de guilty pleasures behoort.

Bijna tien jaar na Violent Demise komt rapper Ice-T, want daar draait Body Count eigenlijk om, met een vierde album. Zestig procent van de muzikanten van het debuutalbum is inmiddels overleden, en is dus alleen de kern van Ice-T en gitarist Ernie C nog over. Zij waren in het verleden toch al de drijvende kracht achter de band, dus op Murder 4 Hire is de vibe nog wel redelijk hetzelfde. Echter, zo heel overtuigend en gemeen klinken de teksten niet meer. Vroeger had de band nog wat shock-value, nu is dat ver te zoeken. De aangesneden themas zijn niet echt iets waar de gemiddelde Europeaan zich mee zal kunnen identificeren, maar dat wordt in het nummer You Don't Know Me (Pain) er ook nog eens ingewreven. En pas op de tweede helft van het album begint het redelijk lekker te lopen, met het uptempo titelnummer, en de lekker groovende Down in the Bayou. Maar dat zijn dan wel de hoogtepuntjes van het album, samen met het instrumentale Mr. C's Theme, want de rest valt tegen.

Ik mag overigens hopen dat de promo die ik beluister nog niet gemastered is, want de productie is ver onder de maat. De gitaren staan zacht in de mix, de drums klinken alsof ze 10 meter verderop zijn opgenomen, nieuwe bassist Vincent Price is niet echt opvallend, en de riffs klinken alsof ze zo van de vorige platen gelicht zijn. Toch laat Ernie C. horen dat hij nog wel lekkere solo's in elkaar weet te zetten, die dan ineens wel meer op de voorgrond te horen zijn. Maar waar is het foutgegaan met de productie? Op het vorige album was het geluid nog redelijk vet, nu dus totaal niet. Dit klinkt soms meer als een demo.

Veelal matige songs + crappy productie = erg matige cd.
Maar goed, Body Count moest het toch altijd al hebben van de "gaaf!"-factor, niet van de geweldig complexe muziek en geniale muzikanten.

Tracklist:
1. Invincible Gangsta
2. The End Game
3. You Don't Know Me (Pain)
4. The Passion of Christ
5. In My Head
6. D Rocs (RIP)
7. Murder 4 Hire
8. Down in the Bayou
9. Dirty Bombs
10. Lies
11. Relationships
12. Mr. C's Theme

Score: 59 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 2 augustus 2006

Body Count - Murder 4 Hire
Reactie van torre op 02-08-2006 om 12:25u

toch redelijk benieuwd

Body Count - Murder 4 Hire
Reactie van Galo op 02-08-2006 om 16:14u
Score: 1 / 100

De live DVD en de geripte mp3 versie van het verleden jaar verschenen live album laat een retestrakke band horen, aanrader! Maar je wilt je fans toch geen stoffige demo van 20 pleuri laten dokken? Misdadig!

Body Count - Murder 4 Hire
Reactie van Bas op 07-08-2006 om 12:24u
Score: 62 / 100

Ik typte gisteren voor de grap

Body Count - Murder 4 Hire
Reactie van DioN op 10-08-2006 om 20:23u
Score: 65 / 100

Meteen cd gekocht en kaarten voor paradiso,24 aug. cd klinkt aardig. M'n collega die ook wel van beetje rock houdt was benieuwd hoe bodycount klinkt.(jonkie) Heb toch maar kopie van de eerste gemaakt uiteraard die met copkiller want dat is toch de classic album. Fuck yeah. Wil ze wel weer live zien want ik herinner me marcantiplaza nog Amsterdam.Damn.. nog steeds last van m'n nek!!

Body Count - Murder 4 Hire
Reactie van jonathan op 01-02-2007 om 02:53u
Score: 6 / 100

het album is eerlijk gezegt teleurstellend van klank, klinkt bere slecht, overstuurt en de drums zijn precies elektronisch anderzijds vind ik de muziek wel geslaagt dus kwa nummers en de muziek zelf vind ik em wel kunnen score 6 omwille van de slechte productie

Helloween & Hammerfall in Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.