Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

19-10-2020

Ureas - The Naked Truth
Jaar van release: 2006
Label: Locomotive Music
Ureas - The Naked Truth
The Naked Truth is het vreemdste powermetalwerkje waar ondergetekende ooit tegen aan liep. Brein achter deze opmerkelijk Deense band is het getrouwde koppel Heidi en Per die al hun zorgen en problemen in melodieuze metalliedjes hebben verpakt. Halfgare politiekers, de buurman op de hoek die meisjes verkracht tot hun eigen zelfmoordpogingen en vroegere mishandelingen komen nadrukkelijk aan bod. Openhartig zijn de teksten dus zeker.

En de muziek is ook vrij direct door de eenvoudige couplet-refrein-couplet structuur, maar krijgt door de implantatie van zeer vreemde passages toch een moeilijk karakter. Wat dacht u van een housebeat, vals gezongen vrouwelijk geilkwijl, Ozzy-imitaties, newwave-en gothic riedeltjes en absurde humoristische geluidjes? Best ‘apart’, niet?

De eerste luisterbeurt kwam ik tijdens een song als My Dearest One bijna niet meer uit een immense lachbui, maar na meerdere confrontaties begin je te toch te houden van de liedjes van Per en Heidi. En ben je toch blij dat ze hun ziel niet hebben blootgelegd op de bank bij de dichtstbijzijnde zielenknijper, maar hebben vereeuwigd op plaat.

Tracklist:
1. Intoxicated
2. Bang Bang
3. In My Life
4. Colour Us Blind
5. Survived
6. Lost my Faith
7. My Dearest One
8. I Am Who I Am
9. Spiritually Possessed
10. Seven Days Weekend

Score: 78 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 5 juli 2006

Koop dit album in

Meer Ureas:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Ureas - The Naked Truth
Reactie van gert op 11-07-2006 om 18:56u
Score: 100 / 100

dit is fucking gaaf man!!

Ureas - The Naked Truth
Reactie van m4ggot op 03-12-2006 om 18:07u
Score: 90 / 100

is wel een plaat dat een zeker inlevingsvermogen vergt.. ik versta dus langs geen kanten hoe je kunt lachen met een liedje als