Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-01-2021

Mystic Circle - The Bloody Path of God
Jaar van release: 2006
Label: Dockyard 1
Mystic Circle - The Bloody Path of God
Deze Duitse mannen weten blijkbaar niet van ophouden en waarom zouden ze ook. Wellicht vanwege het groepje tegenstanders dat de band onder andere groepen en mensen heeft weten te creëren? De band gaat gewoon door waar men met de vorige schijf is opgehouden.

Ooit begonnen als pagan black metal band en langzamerhand geëvolueerd naar een niet onaardige melodische black metal band is men net als op de twee vorige albums aangeland bij de wat rauwere black death metal. Hoewel de band live volgens velen weinig bijzonders heeft te bieden, moet gewoon gezegd worden dat men op plaat zeker wel weet te overtuigen. Zo ook nu weer met dit nieuwe "The Bloody Path of God".

De stevige mix tussen melodieuze black metal en woeste death metal valt in ieder geval bij mij wel goed in de smaak. De productie is prima, de songs zitten goed in elkaar en van menige break kan een true underground bandje nog wel wat leren. De zang is er eveneens op vooruitgegaan, want van enige forcering is nergens sprake. Lekker agressief in combinatie met de vele gierende solo's.
Origineel is het natuurlijk nergens, maar dat is ook niet de intentie van de band. Gewoon een lekker album opnemen met een aantal pakkende metal krakers, een doel met de juiste intenties.

Als bonus brengt men ons een cover van Celtic Frost en hoewel het niveau van die grootheden niet gehaald wordt, kunnen we toch wel spreken van een leuke draai aan het geheel. Zoals gezegd, Mystic Circle blinkt nooit echt uit op een bepaald gebied, maar weet ondanks de grote hoeveelheid zeikerds altijd met zeer aardige albums aan te komen. Hoewel de satanische uitstraling hier en daar wat cheesy is, mogen we toch concluderen dat de band zijn status als één van Duitslands betere extreme metalbands kan behouden. Neem daarbij ook de mooie hoes en je hebt weer een uitstekend album voor de liefhebbers van melodieuze black en death metal.

Tracklist
1. Psalm of the end
2. The bloody path of god
3. Doomsday prophecy
4. Nine plagues of egypt
5. The grim reaper (intro)
6. The grim reaper
7. Riders of the apocalypse
8. Hellborn
9. Church of sacrifice
10. The Forgotten
11. Unholy terror
12. Memento mori (outro)
13. Circle of the tyrants (bonus track. Celtic Frost cover)

Score: 81 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 4 maart 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Mystic Circle - The Bloody Path of God
Reactie van Een Metalfan op 04-03-2006 om 21:59u

Al dat gezeik? Pfff Deze Band betekent lekker bangen. Meer moet dat niet ziin !

Mystic Circle - The Bloody Path of God
Reactie van satyr op 25-10-2006 om 11:11u
Score: 82 / 100

goed album daarmee gdaan