Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-02-2021

Feldgrau - Mechanized Misanthropy
Jaar van release: 2005
Label: Agonia Records
Feldgrau - Mechanized Misanthropy
Dit album heeft heel wat maanden stof liggen te happen op mijn bureau. Met leden van Order From Chaos, Immolation en Angelcorpse in de gelederen schiep deze band redelijk hoge verwachtingen. Een enkele luisterbeurt maakte echter al vrij korte metten met deze verwachtingen: rommelige, ongeïnspireerde, chaotische war metal, overspoeld door een berg noise. Dat dit ook de intenties van de heren waren, maakt het er allemaal niet beter op.

Opener “Stormfront” heeft nog het meeste weg van een ‘normaal’ nummer, al hebben de drums een erg hoog “St. Anger”-gehalte (lees: een ronduit kutgeluid). De riffs fladderen alle kanten op zonder ergens daadwerkelijk een snaar te raken en de redelijke zang van Pete Helmkamp is te ver in de eindmix verdwenen om indruk te kunnen maken. Een geval als “Strong Arm Faction” valt eigenlijk niet eens meer als een nummer te bestempelen en klinkt als niet meer dan een mislukte oefensessie. De openingsriff van “Conflagation Total War” klinkt nog wel veelbelovend, maar vervolgens wordt het nummer door de waardeloze productie meteen weer om zeep geholpen.

Het schijnt de bedoeling van de band te zijn geweest om een muzikaal equivalent van een oorlogssituatie te creëren. Een allesvernietigende synthese van chaos, geweld, haat en agressie. Helaas komt alleen het eerste aspect naar voren. De productie is namelijk zéker chaotisch, maar ook volkomen krachteloos, waardoor dit album uiteindelijk nog geen deuk in een pakje boter slaat.

Tracklist:
1. Stormfront
2. Strong Arm Faction
3. Zerstorer
4. Wolves Of Flame And Shadow
5. Iron Law: Iron Will
6. Conflagration Total War
7. Putrid Stigmata
8. Bacillus Satanas
9. Kommand

Score: 40 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 15 februari 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]