Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

23-10-2020

Crowpath - Red On Chrome
Jaar van release: 2004
Label: Willowtip / Earache Records
Crowpath - Red On Chrome
Het Amerikaanse cultbedrijf Willowtip heeft in het verleden furore gemaakt met bands als Cephalic Carnage, Rotten Sound, Alarum en Arsis. Dit zijn allemaal bands die een eigen visie tentoonstellen op extreme muziek. Deze platenmaatschappij heeft een contract getekend met het grotere Earache Records die voor de Europese distributie zal zorgen. Het eerste resultaat van deze samenwerking zijn enkele re-releases (speciaal voor de Europese markt) zoals dit ‘Red On Chrome’ van het Zweedse Crowpath.

‘Red On Chrome’ bevat 30.02 minuten chaotische ADHD-hardcore zonder veel rekening te houden met refreinen, popmuziekstructuren en simpele menselijke logica. De korte songs klokken ongeveer allemaal af op een dikke twee minuten, maar bevatten per werkstukje genoeg variatie. Er wordt leentjebuur gespeeld bij Cryptopsy (maar dan minder extreem), The End en Converge.

Dit plaatje is een typische Willowtip-product dat bij de liefhebber veel rondjes zal draaien en bij de meer modale muziekveelvraat in de vuilnisbak zal belanden. ‘Red On Chrome’ is niet de beste Willowtip-trip die je kunt meemaken, maar een onderhoudend avontuur is het zeker. Als Crowpath echt een relevatie wil worden, zullen zij hun miniatuurstukjes toch nog extremer, spannender en dus meer gedurfder maken. De Relapse-fan (en dat zijn meestal ook Willowtip-aanhangers) kunnen nog een gastbijdrage van enkele Burst-leden uit de herrie ontwarren.

Tracklist:
1. Hellbound
2. Like Flies To Flames
3. Protected By Judas
4. The Suburban Plague
5. 13
6. Bastard City
7. Red On Chrome
8. Kings Among Cockroaches
9. Slipping
10. Where Jacky Jawless Lves
11. The Precise Art Of Knives
12. Phrases

Score: 76 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 13 juli 2005

Koop dit album in

Meer Crowpath:

[ Terug naar de Album Reviews ]