Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

23-01-2021

Ace Frehley - Origins Vol. 2
Jaar van release: 2020
Label: eOne

Ace Frehley - Origins Vol. 2

Enkele Jaren geleden bracht ex-Kiss-gitarist Ace Frehley het coveralbum Origins Vol. 1 (2016) uit. Het is een vermakelijke plaat, maar er viel wel het een en ander op aan te merken. Wanneer je een plaat uitbrengt met deel één in de titel, kan een vervolg natuurlijk niet uitblijven. Dat is er nu en heet simpelweg Origins Vol. 2. Het bevat net als zijn voorganger twaalf covers van artiesten die voor Ace Frehley belangrijk zijn of zijn geweest. Daar zit een aantal beroemde rockklassiekers tussen, maar ook enkele nummers die minder bekendheid genieten.

Net als op Origins Vol. 1 blijft Frehley redelijk trouw aan de originele versies. Wel zijn alle tracks voorzien van een moderne productie en een algeheel luider geluid. Dat laatste betekent dat sommige songs een iets andere sfeer hebben dan het origineel, maar niet per se verkeerd of minder klinken. 'Anders' is het goede woord, met de sfeer van een groep vrienden die enorm veel pret heeft tijdens het inspelen van muziek die hun levens en carrières enorm hebben beïnvloed. Frehley doet het namelijk niet alleen. Net als op het eerste deel is Lita Ford van de partij (Jumpin' Jack Flash) en speelt gitarist John 5 een riedel mee (Politician). Verder zijn er gastrollen voor gitarist Bruce Kulick (Manic Depression) en brult zanger Robin Zander de longen uit zijn lijf tijdens de Humble Pie-cover 30 Days In The Hole.

Het geluid van Origins Vol. 2 is een stuk beter dan dat van de voorganger. Ook het enthousiasme en spelplezier komen beter naar voren. Ace Frehley zal nooit een wereldzanger worden, maar zingen vol overtuiging en af en toe duidelijk ritmisch spreken, doen wonderen. Zijn zanglijnen zijn wat weggemoffeld achter de stevige instrumentatie. Het energieke gitaargeluid staat duidelijk in de mix en dat geldt ook voor de uitbundige drumpartijen. Het zorgt ervoor dat de matig ingezongen Deep Purple-cover Space Truckin' best te pruimen is.

Mijn favoriet is de The Kinks-klassieker Lola die lekker hard en smerig klinkt. Frehley maakt er een duet van met zijn huidige vriendin. Het geeft het nummer een extra spannende dimensie. Origins Vol. 2 klinkt als geheel beter dan zijn voorganger en doet daarmee ook meer recht aan de vele rockklassiekers die Frehley en vrienden hier in een modern jasje steken. Nog altijd dicht bij de bron, maar wel met een eigen stempel.

Tracklist:
1. Good Times, Bad Times (Led Zeppelin)
2. Never In My Life (Mountain)
3. Space Truckin' (Deep Purple)
4. I'm Down (The Beatles)
5. Jumpin' Jack Flash (The Rolling Stones)
6. Politician (Cream)
7. Lola (The Kinks)
8. 30 Days In The Hole (Humble Pie)
9. Manic Depression (The Jimi Hendrix Experience)
10. Kicks (Paul Revere And The Raiders)
11. We Gotta Get Out Of This Place (The Animals)
12. She (Bonustrack - Kiss)

Score: 77 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 13 oktober 2020

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]