Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

28-09-2020

Ace Frehley - Greatest Hits Live
Jaar van release: 2006
Label: Megaforce Records

Ace Frehley - Greatest Hits Live

Alweer een verzamelaar, inmiddels de derde, van Ace Frehley dat fans van deze KISS-veteraan natuurlijk al lang in hun bezit hebben. Met het spelletje dat KISS heet, wat nu als originele leden alleen nog bestaat uit het commerciële duo Gene Simmons en Paul Stanley, doet Ace Frehley al weer een tijdje niet meer mee – gelukkig. Het is wat jammer dat het bij KISS inmiddels alleen nog om de centen lijkt te gaan; deze verzamelaar is er ook eentje in het rijtje ‘snel cashen op vergane glorie.’ Op dit album is grotendeels materiaal te vinden dat al eens live is uitgebracht op cd en een andere verzamelaar.

Uiteraard vinden we hier een aantal Ace Frehley KISS-klassiekers als N.Y. Groove en mijn persoonlijke favoriet Rocket Ride op terug. Het merendeel van de opnamen stamt uit de jaren tachtig, en hoewel het meeste wel aardig klinkt, is bijvoorbeeld deze versie van Strangers in A Strange Land eigenlijk niet om aan te horen. Sowieso zijn de nummers van Frehley’s Comet minder dan de nummers van KISS.

Het is wat jammer dat er keer op keer albums van grote namen uit de business worden uitgebracht met daarop materiaal dat fans eigenlijk allemaal al hebben. Denk ook maar eens aan al die versies van de eerste albums van Judas Priest die er in omloop zijn. Releases die echt bestemd zijn voor de mensen die alles in hun kast willen hebben staan.

Tracklist:
1. Rip It Out (live)
2. Breakout (live)
3. Cold Gin (live)
4. Shock Me (live)
5. Rocket Ride (live)
6. Deuce (live)
7. Strangers in A Strange Land (live)
8. Separate (live)
9. N.Y. Groove (live)
10. Rock Soldiers (live)
11. One Plus One
12. Give It To Me Anyway

Score: 70 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 10 maart 2006

Koop dit album in

Meer Ace Frehley:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Ace Frehley - Greatest Hits Live
Reactie van Een Metalfan op 13-03-2006 om 20:00u

Frehley zonder Kiss is kut. Kiss zonder Frehley is nog gewoon Kiss.

Ace Frehley - Greatest Hits Live
Reactie van Evil_Lynne op 14-03-2006 om 20:39u

Coke blijft een dure hobbie. Breng maar weer een verzamelaar uit, misschien dat er hier en daar nog wat verkocht wordt. Links laten liggen en hard doorlopen dan maar...