Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-11-2020

AirForce - Strike Hard
Jaar van release: 2020
Label: Pitch Black Records

AirForce - Strike Hard

Na ruim vier decennia zijn er nog tal van bands die zich begeven op het pad van de traditionele new wave of British heavy metal (NWOBHM). Soms levert dat aardige platen op. Het Britse AirForce met oud-Iron Maiden-drummer Doug Sampson in de gelederen doet met Strike Hard een poging de klassieke metalstroming gaande te houden.

Deels lukt dat, want de tien originele tracks en de The Sensational Alex Harvey Band-cover Faith Healer zijn goed geproduceerd en gemixt. Bovendien steken de simpele songs aardig in elkaar. Voorspelbaar is het zeker, maar dat is bij veel muziek geen bezwaar. AirForce maakt indruk met de lekkere, traditionele rockers Finest Hour, Fight en Don't Look In Her Eyes. De ballad Wargames is eveneens een bescheiden hoogtepunt.

Het gitaarwerk doet vooral tijdens de solo's denken aan dat van het vroege Iron Maiden. De overeenkomsten met die grootmacht worden versterkt door zanger Flávio Lino (ex-Deadlyforce), die qua zangstijl sterke overeenkomsten vertoont met Bruce Dickinson. Bovendien krijgt het kwartet tijdens Don't Look In Her Eyes vocale hulp van oud-Maiden-zanger Paul Di'Anno. Tijdens The Reaper is er tevens een aardige gastbijdrage van zanger Ivan Giannini (Vision Divine). Beide duetten zorgen voor de broodnodige variatie, want een gebrek daaraan is wat dit album opbreekt.

Het leeuwendeel van het materiaal op Strike Hard bestaat uit midtempo tracks die maar voortkabbelen. Het eerdergenoemde The Reaper is met ruim vijf minuten simpelweg te lang. Datzelfde geldt voor Band Of Brothers en Die For You. Beide songs hebben een wel heel flauw refrein. Na een album vol relatief simpel riffwerk wil ook The War Inside met meer van hetzelfde niet meer beklijven.

AirForce maakt met Strike Hard dan ook geen verpletterende indruk. Een goede partij traditionele heavy metal smaakt altijd naar meer, maar dit viertal speelt te veel op veilig om te overtuigen. Het is jammer dat de aanstekelijke, snelle metaltracks als Finest Hour niet de boventoon voeren.

Tracklist:
1. Fight
2. Die For You
3. Son Of The Damned
4. The Reaper
5. Finest Hour
6. Don't Look In Her Eyes
7. I Feel Your Pain
8. Wargames
9. Band Of Brothers
10. The War Inside
11. Faith Healer (The Sensational Alex Harvey Band-cover)

Score: 64 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 1 september 2020

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]