Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-09-2021

Marcela Bovio - Through Your Eyes
Jaar van release: 2018
Label: Eigen Beheer
Marcela Bovio - Through Your Eyes
De fans kunnen er maar niet aan wennen dat er tussen kerst en oud en nieuw geen Special Winter Evening With Stream Of Passion meer is. De kans dat er een editie in de toekomst gaat plaatsvinden, is bovendien aanzienlijk verkleind doordat de relatie van zangeres Marcela Bovio en bassist Johan van Stratum (VUUR) is beëindigd. Jammer, maar Marcela verzacht de pijn voor de liefhebbers met nieuw solowerk.

De Mexicaanse werkt net als op Unprecedented – The Piano Sessions (2017) samen met pianist Erik van Ittersum. Ook zijn er bijdragen van David Faber op cello en Ben Mathot op viool. Geen drums, bas of gitaar. Rustig songmateriaal dus. Akoestisch. In vergelijking met het vorige solo-album is het materiaal toegankelijker. Minder klassiek, meer pop- en kamerprog-georiënteerd, maar niet minder beladen en beslist geen makkelijk luistervoer. Elk van de elf tracks is geïnspireerd door een onderwerp dat is aangedragen door evenveel fans, onder het motto “we share the same struggles and joys”.

Zoals we van Marcela gewend zijn, zingt ze ook op deze nieuwste release met veel gevoel en passie. Haar stem is uit duizenden herkenbaar. De MaYaN-frontvrouw (één van de twee) kan er bovendien heel veel mee. Zacht en ingetogen zingen enerzijds, een schreeuw van wanhoop in The Silence Before The Storm en een knappe uithaal in Thorns And Roses laten klinken anderzijds; ze kan het allemaal. De rustige zang maakt de meeste indruk. Een enkele keer komen de zanglijnen in de buurt van Stream Of Passion, zoals in Icarus, dat niet alleen vocaal zeer overtuigend is, maar ook instrumentaal veel biedt. Vooral de laatste minuut is qua instrumentatie bijzonder fraai. Elders draait het vooral om de zang van de kattenliefhebster.

Icarus is een uitschieter, maar er zijn meer hoogtepunten. Zo blijven Edge Of The World en Roardin al snel hangen en is het dynamische The Silence Before The Storm aangrijpend. Here To Stay is het langverwachte duet met Marcela’s zus Diana. Een nummer om stil van te worden en om aandachtig, vol bewondering naar te luisteren. Beslist een van de highlights. De andere songs hebben wat meer luisterbeurten nodig en niet alle halen hetzelfde niveau, maar er valt voldoende te genieten.

Magic Powers is met zijn jazz-meets-cabaret-aanpak (snap your fingers) het meest opmerkelijke liedje. Even wat luchtigs tussen alle serieuze en melancholische klanken door is wel lekker. Remember Me is namelijk zware kost. Met het Muse meets Radiohead-achtige Into Her Eyes en het in haar eigen taal gezongen Desde Adentro sluit het album sterk af.

Through Your Eyes is een fraaie collectie compacte songs voor op de rustige momenten. Hoewel het in veel gevallen geen vrolijke nummers zijn, wordt de Marcela Bovio-fan hier beslist blij van. De toegankelijkere benadering zal bovendien wat meer liefhebbers van buitenaf aantrekken. Kamerproggers die Iamthemorning waarderen bijvoorbeeld. Sla uw slag!

Tracklist:
1. The Edge Of The World
2. Scientist
3. Roardin
4. Icarus
5. Here To Stay
6. Magic Powers
7. Remember Me
8. Thorns And Roses
9. The Silence Before The Storm
10. Into Her Eyes
11. Desde Adentro

Score: 80 / 100

Reviewer: Jeffrey
Toegevoegd: 25 januari 2019

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]