Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-09-2021

Anna Hodowaniec - No More Lies
Jaar van release: 2016
Label: Eigen Beheer
Anna Hodowaniec - No More Lies
De eerste ep van Anna Hodowaniec is beslist een aangename kennismaking. Hoewel het geen topschijf is, bevat Beginning (2014) tracks die makkelijk blijven hangen en uitnodigen om nog eens beluisterd te worden. Benieuwd naar de ontwikkelingen van de Poolse zangeres heb ik de tweede ep ook een aantal keren opgezet.

No More Lies is een logisch vervolg op zijn voorganger. Bijna radiovriendelijk, in het straatje van Anouk. Het kost wel een paar luisterbeurten extra om de nieuwe nummers te laten bezinken. Het klinkt wat beheerster. Het plaatje heeft wat meer diepgang, is cleaner geproduceerd (waardoor de prima baspartijen goed te volgen zijn) en de zang van Anna staat wat minder prominent in de mix. Enerzijds is het organische aspect een aanwinst, anderzijds spat de muziek wat minder energiek uit de boxen.

Dat zorgt ervoor dat je adrenalineniveau slechts enkele keren omhoog schiet. Nothing Changes is beslist zo’n moment van opleving. De track waarvan ook een video is verschenen, is het hoogtepunt van deze release. Deze trage rocker bevat een fraaie pianomelodie, een catchy refrein en een prima solo van gitarist Michał Munch. Het tempo gaat omhoog met het swingende No More Lies, maar het niveau volgt helaas de omgekeerde richting. Ook al is het songmateriaal zeer aardig (vooral het groovy Like The Wolves), het is minder memorabel en opvallend dan voorheen. Een verrassing is Snake, dat groovy aanvangt, maar een onderscheidende aanwinst bevat middels een verrassende proggy passage met een oriëntaalse melodie.

No More Lies is wat zwaarder en ingetogener dan zijn voorganger. Er zit meer variatie tussen de nummers, maar het levert niet veel hoogtepunten op. Nothing Changes is een uitschieter en Like The Wolves is sterk, maar verder nodigen de songs minder snel uit om nog eens gedraaid te worden dan dat bij Beginning het geval was. Het sprankelt allemaal wat minder. Derhalve over de hele lengte geen verbetering ten opzichte van het debuut.

Tracklisting:
1. Like The Wolves
2. Nothing Changes
3. No More Lies
4. Snake
5. I Hide
6. Wreck

Reviewer: Jeffrey
Toegevoegd: 6 juli 2016

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]