Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-09-2021

Anna Hodowaniec - Beginning
Jaar van release: 2014
Label: Eigen Beheer
Anna Hodowaniec - Beginning
Ergens moet je beginnen. Voor Anna Hodowaniec was de Duitse versie van X-factor in 2012 een mooi podium om haar talent te etaleren. Naar eigen zeggen was het meer een experiment om te kijken hoe het was om voor een publiek te zingen. Met een tijdelijke line-up bracht ze haar eerste ep Beginning uit in 2014 en vorige maand is met een vaste samenstelling ook de opvolger No More Lies verschenen. We bespreken beide releases.

De Poolse zangeres demonstreert op de eerste ep haar kunnen in vijf catchy tracks. Haar rockstem past prima bij de muziek, die in het straatje ligt van poprockacts als Anouk en Alanis Morisette. De zang van Ania, zoals haar voornaam eigenlijk luidt, wisselt tussen R&B, pop en rock en staat uiteraard prominent in de mix. Dat is doorgaans niet storend, behalve in Help Me.

Bovendien staat de muziek volledig in dienst van haar vocalen. Toch zijn de gitaarsolo’s van Michał Munch vermeldenswaardig. Zeker het memorabele exemplaar in het rockende Killing You. Sowieso al een van de sterkste tracks op deze release. De andere doen er niet veel voor onder. Zo is het swingende en van elektronica voorziene You Left Me een lekkere opener en het akoestische Free Forever sluit het geheel rustig af.

Het sfeervolle Help Me is naast vocaal ook muzikaal wat diepgaander dan de andere tracks, getuige de samenkomst van de baslijn, de gitaartokkel en de pianomelodie. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor het goed opgebouwde Distorted Thoughts, waarin de veelzijdigheid van Anna’s stem het beste naar voren komt. Kortom, elke track heeft wat te bieden en er staat derhalve geen enkel zwak nummer op dit schijfje.

Een goed begin is het halve werk en wat dat betreft is Beginning een geslaagd debuut. Niet dat deze in de zee van releases opvalt, maar het is gewoon een lekker plaatje. Verwacht niets baanbrekends, maar een gevarieerde ep met compacte, prima in het gehoor liggende songs. Beslist de moeite waard voor metalfans die zo nu en dan poprock uit de nineties kunnen waarderen.

Tracklist:
1. You Left Me
2. Killing You
3. Help Me
4. Distorted Thoughts
5. Free Forever

Reviewer: Jeffrey
Toegevoegd: 30 juni 2016

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]