Enquête

Welke protestsong over de impact van de mensheid op de natuur of het klimaat spreekt jou het meest aan?

Annihilator – Stonewall
Atheist – Mother Man
Cattle Decapitation – Manufactured Extinct
Disturbed – Another Way To Die
Earth Crisis – Inherit The Wasteland
Gojira – Amazonia
Kamelot – The Human Stain
Kreator – Toxic Trace
Lamb Of God – Reclamation
Megadeth – Countdown To Extinction
Metallica – Blackened
Napalm Death – On The Brink Of Extinction
Nevermore – Matricide
Nuclear Assault – Critical Mass
Ozzy Osbourne – Revelation (Mother Earth)
Parkway Drive – Dark Days
Sacred Reich – Crimes Against Humanity
Saxon – Hole In The Sky
Sepultura – Biotech Is Godzilla
Soundgarden – Hands All Over
System Of A Down – ATWA
Tesseract – Eden
Testament – Greenhouse Effect
Vektor – Dying World
een andere protestsong over milieu- of klimaatproblemen

[ Uitslag | Enquêtes ]

  27 januari:
 • Bullet For My Valentine
 • 29 januari:
 • Ann My Guard en Kingfisher Sky
 • Fleddy Melculy en Rise A Thousand
 • Up The Irons
Kalender
Vandaag jarig:
 • Daniel González (Darksun) - 41
 • Heikki Pöyhiä (Twilightning) - 41
 • Huddie "Lead Belly" Ledbetter† - 134
 • Jarpen (Elvenking) - 44
 • Kita (Lordi) - 48
 • Louie Clemente (Testament) - 57
 • Melissa Bonny (Ad Infinitum) - 29

Vandaag overleden:
 • Jimmy Bain (Dio) - 2016
Review

Intrinsic - Nails
Jaar van release: 2015
Label: Divebomb Records
Intrinsic - Nails
Nu een label als Stormspell Records op apegapen ligt, ontstaat er meer ruimte voor andere labels met een hart voor oude metal. Het eveneens Amerikaanse Divebomb Records brengt zodoende aan de lopende band redelijk obscure heavy- en thrash metalplaten uit. Af en toe brengt het label ook niet eerder verschenen werk uit. In 2014 zou het de beurt zijn aan Intrinsics oorspronkelijke tweede album Nails. De mastertape bleek onbruikbaar, maar met de originele opnames was niets mis. Omdat niet duidelijk zou zijn wat het masteren zou kosten, werd een crowdfundingactie opgezet die na drie dagen al geslaagd was. En nu, bijna 25 jaar te laat, ziet Nails eindelijk het levenslicht.

Je kunt stellen dat Intrinsic rijkelijk laat is met dit album, maar het zat de band begin jaren negentig niet bepaald mee. Zijn label wilde zo graag dat de muziek zou klinken als Metallica of Pantera en daarvoor hebben de heren gepast. Je gaat je natuurlijk afvragen of Nails de carrière van Intrinsic naar een hoger plan getild had, maar die kans lijkt me vrij klein. Niet dat de zaken er tegenwoordig beter voor liggen. Laat ik maar voorop stellen dat Nails een goed album is, maar tegelijkertijd vrij ontoegankelijk voor de massa. De massa die vooral vrij weinig moet hebben van technische thrash metal.

Toch is Nails een album dat uitnodigt om vaker beluisterd te worden. De zangpartijen zijn erg sterk en als Lee Dehmer Jr. voluit zingt, lijkt hij heel veel op Bruce Dickinson. Hoe meer aandacht je deze plaat geeft, hoe meer hij prijsgeeft. De songs steken sterk in elkaar. Er wordt gespeeld met ritmes, solo’s en intermezzo’s. Het kwaliteitsniveau is bovengemiddeld en vrij constant. Toch best vreemd om te bedenken dat het niet veel had gescheeld of de wereld had nooit kunnen genieten van pareltjes als On Gossammer Wings en Too Late But Not Forgotten. Intrinsic laat overwegend powerthrash horen, maar waagt zich ook aan enkele ballads en een vrij geslaagde cover van Led Zeppelins Dazed And Confused.

Beter laat dan nooit, durven we wel te zeggen. Nails is geen makkelijk album en het is niet voor veel mensen weggelegd, maar als de sound van de vroege jaren negentig je ding is, zul je aan deze muziek geen buil vallen. Dit is toch wel een van de interessantere (her)uitgaves van de laatste tijd.

Track List:
1. State Of The Union
2. Fight No More
3. Die Trying
4. On Gossamer Wings
5. Pillar Of Fire
6. Mourn For Her
7. The Vicious Circle
8. Denial
9. Yikes!
10. Inner Sanctum
11. Dazed And Confused (Led Zeppelin-cover)
12. Too Late, But Not Forgotten

Score: 80 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 16 april 2016

Meer Intrinsic:

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.