Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2020

Enforcer - Live By Fire
Jaar van release: 2015
Label: Nuclear Blast Records
Enforcer - Live By Fire
“You’re in for a treat!” Die zin dreunt nog wel even na sinds ik een interview had met Olof Wikstrand. Ik sla aanbevelingen niet snel in de wind en al helemaal niet als de frontman van een van mijn favoriete bands ze doet. Live By Fire verschijnt deze maand en is feitelijk een live-album met drie nieuwe songs, vers uit de studio. Het document geeft mooi aan waar Enforcer nu staat. Zeker als je je bedenkt dat het optreden in Japan gegeven is. Iets wat voor weinig bands weggelegd is.

Helaas zit de dvd niet bij de promo die ik ontvangen heb. Ik kan alleen wat zinnigs zeggen over de cd, maar dat het optreden erg goed is, verbaast me niet. De laatste keren dat ik Enforcer met eigen ogen heb mogen aanschouwen, was de band in topvorm. Ik hoor en proef de energie in deze opnames. Ik hoef mijn ogen maar dicht te doen en zie de frontman zijn sprongetjes maken en kwade grimassen trekken. De setlist is uitstekend. Praktisch alle publieksfavorieten komen aan bod. Misschien hoor ik te weinig nieuwe live-albums (ze worden ook nog nauwelijks uitgebracht), maar dit is een erg mooi document geworden.

Waar het me vooral om gaat, zijn de drie nieuwe songs. Enforcer heeft zich allang bewezen, dus er hangt weinig af van deze EP. De ervaring leert dat voor dit soort werkjes zelden de beste nummers gebruikt worden en dat is hier niet anders. Stellar Plains is een vrij simpele stamper geworden die niet wil blijven hangen. De andere twee doen dat wat beter, maar zouden beide niet opgevallen zijn wanneer ze op From Beyond beland waren. Waar deze release om draait, is het optreden in Japan. De drie nieuwe songs zijn typische bonustracks: niet slecht, maar ook niet echt interessant.

Disc 1 (dvd)
1. Bells Of Hades
2. Death Rides This Night
3. Mesmerized By Fire
4. Katana
5. On The Loose
6. Scream Of The Savage
7. Take Me Out Of This Nightmare
8. Silent Hour / The Conjugation
9. Midnight Vice

Disc 2 (cd)
1. Bells Of Hades
2. Death Rides This Night
3. Mistress From Hell
4. Mesmerized By Fire
5. Katana
6. Crystal Suite
7. Scream Of The Savage
8. Midnight Vice
9. Take Me Out Of This Nightmare
10. Take Me To Hell
11. Silent Hour / The Conjugation
12. Satan
13. Black Angel
14. Roll The Dice
15. Into The Night
16. Evil Attacker
17. Speak The Tongue Of Heathen Gods (bonustrack)
18. Stellar Plains (bonustrack)
19. Tyrants Of Our Generation (bonustrack) (Frigid Bich-cover)

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 25 november 2015

Koop dit album in

Meer Enforcer:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Enforcer - Live By Fire
Reactie van Rens op 25-11-2015 om 17:05u

Het begin van Scream Of The Savage lijkt precies op Saxon's Heavy Metal Thunder

Enforcer - Live By Fire
Reactie van El Larso op 30-11-2015 om 10:25u
Score: 75 / 100

Ja Enforcer is een heerlijke band. Deze live cd is lekker. Niet bijzonder. Doe mij maar de reguliere cd's. Van de week een andere soortgelijke band ontdekt. Speedtrap - Straight Shooter. Zelfde straattje. Net iets energieker nog. Bang that head that doesn't bang.