Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-10-2021

Burst - Prey On Life
Jaar van release: 2003
Label: Relapse Records
Burst - Prey On Life
Op het moment dat ik voor de eerste keer dit album in mijn cd-speler duwde, wist ik alleen dat de band een mengeling van hardcore/punk/metal speelde. Tot mijn grote verrassing speelt de band echter een intellectuele mengeling van harde metal en sferische progressieve stukken, en er wordt af en toe een verdwaalt hardcore riffje doorgeramd. Een soort van niet commerciële Soilwork-achtige metal.

'Undoing (Prey on life)' is een twee minuten durende intro, wat doet denken aan de band Strapping young lad. Daarna volgen vier sterke en afwisselende nummers. 'Iris' is een commerciëler aandoend nummer dat direct blijft hangen, 'Sculpt the lives' is van het zelfde allure maar dan een beetje muzikaal meer 'geschift' (denk aan een band zoals Dillinger escape plan). 'Rain' zit ook vol met dwarse riffjes maar bezit ook een refrein dat simpel maar effectief is en 'The foe sublime' sluit het eerste gedeelte van dit 40 minuten durend album af. Het tweede gedeelte opent met het jazzy(!) instrumentale 'Fourth sun' waarna het nummer 'Crystal asunder' weer doet denken aan de betere nu metal. Het hoge niveau blijft de cd tot aan het einde kenmerken.

Een opmerkelijk, origineel en sterk album. De fijnproever zal hier zeker van smullen. De eerste luisterbeurten doet het materiaal een beetje 'vaag' aan, maar na een paar luisterbeurten merk je de schoonheid van deze plaat. En ik verwachtte nog wel een hardcore/nu-metallig album! Van een grote en mooie verrassing gesproken! Wie wilt weten wie die heren nu juist zijn, wat hun link met Nasum en de zanger van In flames is, en andere zaken, kan zelf op ontdekkingstocht gaan op hun site.

Tracklist:
1. Undoing (prey of life)
2. Iris
3. Sculpt lives
4. Rain
5. The foe sublime
6. Fourth sun
7. Crystal asunder
8. Vortex
9. Monument
10. Visionary
11. Epidemic

Score: 85 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 8 oktober 2003

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Azia op 30-04-2013 om 16:37u

That's a knowing answer to a dififclut question

Reactie van Bubu op 02-05-2013 om 10:07u

ill admit the dance is really lame but what fnuction is the dance emote other than to look kinda stupid and make others laugh. at least they're not doing something really gay like putting dark flight and sprint on the same cooldown