Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-01-2021

Hatriot - Dawn Of The New Centurion
Jaar van release: 2014
Label: Massacre Records
Hatriot - Dawn Of The New Centurion
Het is aanpoten geblazen voor Steve "Zetro" Souza, de voormalig frontman van Exodus die vorig jaar een verrassende comeback maakte met Hatriot, de band waarin zijn zoons Nick en Cody de drums en bas hanteerden. Amper een jaar na het ietwat onevenwichtige, maar zeker naar meer smakende debuut Heroes Of Origin ligt met Dawn Of The New Centurion namelijk alweer een opvolger in de schappen, dus het werktempo van deze jonge honden ligt hoog. Het risico is dan altijd dat het tweede album een snelle manier is om in te haken op het succes van het debuut, maar die valkuil weet Hatriot te vermijden.

Dawn Of The New Centurion doet namelijk (gelukkig) nergens onder voor zijn voorganger. De gretigheid en het enthousiasme waarmee de (logischerwijs) zwaar op Exodus-leest geschoeide thrash metal ten gehore wordt gebracht, werkt enorm aanstekelijk. De band is bovendien gegroeid in compositorisch opzicht: de nummers klinken wat meer doordacht en gevarieerder, zonder hun spontane karakter te verliezen. De sterk opgebouwde opener From My Cold Dead Hands maakt dat al meteen duidelijk, maar ook nummers als Your Worst Enemy en het stoere Silence In The House Of The Lord laten een band horen die stappen heeft gezet.

De oude rot Souza heeft gelukkig genoeg energie in zijn versleten botten om de jonkies bij te benen, want hij levert wederom een fantastische prestatie af. Zijn afgeknepen, agressieve strot tilt de toch al vurige thrashnummers naar een hoger niveau (luister maar eens hoe hij tekeer gaat op het opzwepende, aan Kreator refererende The Fear Within). En hoewel het tempo af en toe iets lager lijkt te liggen, klinkt Dawn Of The New Centurion alles behalve mak. Alleen bij het nogal debiel getitelde Superkillafragsadisticactsaresoatrocious weet Hatriot niet echt te boeien.

Degenen die vinden dat Exodus de laatste jaren een beetje het spoor bijster is geraakt, zullen dan ook smullen van deze plaat. Want hoewel het materiaal sterk in elkaar zit, is de thrash metal die Hatriot ten gehore brengt toch wel wat minder gecompliceerd. Dawn Of The New Centurion is dan ook een waardige opvolger van het ook al zeer verdienstelijke debuut.

Tracklist:
1. From My Cold Dead Hands
2. Your Worst Enemy
3. The Fear Within
4. Honor The Rise And Fall
5. Superkillafragsadisticactsaresoatrocious
6. Silence In The House Of The Lord
7. World Funeral
8. Dawn Of The New Centurion
9. Consolation For The Insane

Score: 80 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 4 maart 2014

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Hatriot - Dawn Of The New Centurion
Reactie van Een Metalfan op 04-03-2014 om 15:12u

jaaa veel leuker dan zo'n saaie nieuwe exodusplaat.

Hatriot - Dawn Of The New Centurion
Reactie van Pat op 04-03-2014 om 17:30u
Score: 100 / 100

Superplaat!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hatriot - Dawn Of The New Centurion
Reactie van VaDeR op 04-03-2014 om 17:50u
Score: 65 / 100

Minder pittig qua sound en snelheid dan de vorige plaat...en man....wat een irritante achtergrond koortjes / refreintjes. En dan staan ze nog prominent in de
mix ook. Bleh!!

Niet aan mij besteed ivm de genoemde manco's

Hatriot - Dawn Of The New Centurion
Reactie van EindhovenThrash op 05-03-2014 om 01:03u
Score: 8 / 100

Geweldige Thrashplaat,genieten!!

Hatriot - Dawn Of The New Centurion
Reactie van Een Metalfan op 07-03-2014 om 15:22u

Die stem gedver

Hatriot - Dawn Of The New Centurion
Reactie van Een Metalfan op 08-03-2014 om 16:17u
Score: 80 / 100

Goed Thrash.
Alleen jammer van bepaalde refreinen, en het bovengenoemde nummer.