Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

15-05-2021

Hatriot - Heroes Of Origin
Jaar van release: 2013
Label: Massacre Records
Hatriot - Heroes Of Origin
Rocken met je twee zoons, het moet een droom zijn die werkelijkheid wordt voor Steve ‘Zetro’ Souza, de voormalig frontman van thrashlegende Exodus. Niet alleen verzorgt zoon Cody Souza de baspartijen bij deze nieuwe thrashband Hatriot, ook de (genadeloze) drumpartijen worden door een Souza-telg voor zijn rekening genomen (zoon Nick). Rocken met je ouweheer blijkt ook geen straf, want deze jonkies laten een aimabele gretigheid horen die van Heroes Of Origin – het debuutalbum van deze band – een erg aangenaam schijfje maakt.

Het schept weinig verbazing dat de enorm vurige, gedreven thrashnummers in het verlengde liggen van Souza’s laatste wapenfeit met Exodus – het fantastische Tempo Of The Damned. Sterker nog: bij het horen van opener Suicide Run lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan en Exodus zojuist de opvolger van Tempo Of The Damned heeft ingeblikt. De riffs vlammen als een goed opgestookt haardvuur en ook met het furieus hakkende drumwerk is weinig mis (behalve dan de wat blikkerige sound die enigszins afbreuk doet aan de intensiteit).

De eerste handvol nummers is dan ook uitstekend te noemen. Weapons Of Class Destruction en Murder American Style zijn heerlijk bijtende testosteronbommen, met de ook voor Exodus zo kenmerkende bravoure en met ouderwets snedige teksten, die door pa Souza met sardonisch genoegen onder ijzig gekrijs over de luisteraar uitgestort worden. De jonge gitaristen laten horen hun mannetje te staan: naast stoere riffs wordt er ook met vuur en verve gesoleerd. Het hoge niveau wordt echter nog niet volledig tot het eind vastgehouden: naarmate het album vordert, worden de nummers wat anoniemer en neemt de onderlinge inwisselbaarheid toe.

Dat laat echter onverlet dat Heroes Of Origin een buitengewoon fijn wegluisterend schijfje is geworden, dat vooral omarmd zal worden door Exodus-fans die na Tempo Of The Damned wat zijn afgehaakt. Voor overige thrashfans is dit een plezierige plaat geworden die vooral doet uitzien naar een vervolg, waarbij de composities hopelijk nog wat spannender worden (een klassieker als Scar Spangled Banner of War Is My Shepherd is niet te vinden op Heroes Of Origin) en de band erin slaagt om ieder nummer een eigen smoelwerk mee te geven. Intussen zal dit debuut echter zeker nog wel zijn rondjes draaien.

Tracklist:
1. Suicide Run
2. Weapons Of Class Destruction
3. Murder American Style
4. Blood Stained Wings
5. The Violent Times Of My Dark Passenger
6. Globicidal
7. And Your Children To Be Damned
8. The Mechanics Of Annihilation
9. Shadows Of The Buried
10. Heroes Of Origin

Score: 78 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 2 mei 2013

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van klabani op 02-05-2013 om 23:34u
Score: 82 / 100

das wel een bietske laag kwa score

Reactie van Marcel op 03-05-2013 om 08:40u
Score: 82 / 100

Vind dit schijfje toch wel een 82 waard.

Reactie van harbinger_of_death op 03-05-2013 om 10:39u
Score: 85 / 100

Deze plaat is stukken beter dat waar Exodus de laatste jaren mee bezig is.

Hopelijk ziet Exodus nu het licht en gaan ze ook gewoon weer nummers met een normale lengte schrijven (en misschien kunnen ze ook meteen een fatsoenlijke zanger inhuren).

Reactie van Metalfuel op 04-05-2013 om 19:52u
Score: 88 / 100

Lekkere thrashplaat!!

Reactie van VADER op 07-05-2013 om 00:38u
Score: 85 / 100

@harbinger_of_death

AMEN !!!

Reactie van Kickstarter op 28-05-2013 om 09:17u
Score: 86 / 100

We hoeven niet meer over exodus te praten want dit is exodus!