Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-10-2020

Royal Hunt - A Life To Die For
Jaar van release: 2013
Label: Frontiers
Royal Hunt - A Life To Die For
Alweer het twaalfde album van de Deense powerprogressievelingen, met DC Cooper als zanger. Controversieel, want niet iedereen schijnt gecharmeerd te zijn van zijn zang maar ik vind zijn stem prima bij deze band passen. In 2008 verraste Collision Course me zeer aangenaam en vreemd genoeg heb ik de twee volgende releases gemist. Maar, dit smaakt weer erg goed hoor.

De keyboardmuur van Andre Anderson wordt op dit album bijgestaan door een heus koor en enkele klassieke orkestmuzikanten, wat het geheel een aparte dimensie geeft. Maar ik mag hier gitarist Jonas Larsen niet vergeten, die er op dit album echt uitspringt. Het openingsnummer, Hell Comes Down From Heaven, heeft een Epica-achtig intro en ontvouwt zich als een mooi opgebouwd nummer met een geweldige solo van Larsen.

Het album is verder iets minder progressief dan de voorgangers. Het lijkt erop alsof dit album vooral dankbaarheid etaleert voor het feit dat de band alweer twintig jaar meedraait en daardoor lijken de twee nummers volgend op de openingstrack meer melancholisch dan progressief. Maar bij One Minute Left To Live gaat de tempokraan weer open. Dit nummer zal het ook live goed gaan doen, met een mooie mix van theatrale zang, opgebouwde spanning en gevoel voor melodie.

Het titelnummer sluit dit album af in iets minder dan negen minuten, en zoals je mag verwachten zitten hier alle Royal Hunt-ingrediënten in: bombast, meerstemmige zang, theater, melodie, power en prima muzikaal vakmanschap. Meer dan voldoende kwaliteit om dit album, voorzien van een DVD met opnamen van de laatste tour, aan te schaffen. Ook liefhebbers van het oudere Epica-werk kunnen hier denk ik prima mee uit de voeten.

Tracklist:
1. Hell Comes Down From Heaven
2. A Bullet’s Tale
3. Running Out Of Tears
4. One Minute Left To Live
5. Sign Of Yesterday
6. Won’t Trust, Won’t Fear, Won’t Beg
7. A Life To Die For

Score: 90 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 30 december 2013

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Royal Hunt - A Life To Die For
Reactie van de pomper op 30-12-2013 om 14:45u
Score: 90 / 100

Heerlijke CD inderdaad.

Royal Hunt - A Life To Die For
Reactie van VaDeR op 30-12-2013 om 16:55u
Score: 70 / 100

Tja....mis de gitaren nogal. Vind wederom dat de Keys nogal op de voorgrond staan. Jammer. Was vroeger een echte top band...nu zijn ze wat oude melodieën aan het recyclen.

Royal Hunt - A Life To Die For
Reactie van Erik op 31-12-2013 om 10:39u
Score: 85 / 100

Goede cd , gelukkig weer met DC Cooper , Mark boals paste toch iets minder bij de band. De gitaren hadden inderdaad soms wat meer op de voorgrond mogen staan.. Maar toch een hoog cijfer vanwege de goede zang en mooie nummers.